vineri, 19 aprilie 2024
4.9 C
Lugoj
spot_img

Solutii de incalzire mai ieftine decat gazul din Danemarca !

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

In Romania, in functie de regiunea unde va aflati, sunt folosite anumite metode traditionale de incalzire, fie centrale pe gaz sau lemn, sisteme de incalzire in pardoseala care folosesc agent termic cu centrala, fie centrale electrice cu radiatoare. Toate acestea pe langa faptul ca prezinta un grad de risc crescut si nu asigura intotdeauna gradul maxim de confort termic, mai necesita si sume mari, atat pentru instalare si mentenanta dar si pentru consumul lunar.

AMASS, companie dedicata solutiilor de incalzire mai ieftine decat gazul vine in ajutorul dumneavoastra cu un sistem electric si totusi mai ieftin decat gazul:  sistemele electrice de incalzire in pardoseala, o tehnologie adusa din Danemarca si care si-a dovedit eficienta dupa ce a facut fata exigentei clientilor din Europa si in special din tarile nordice.

Sistemele de incalzire AMASS sunt electrice si nu folosesc resursele clasice care sunt finite. Energia electrica poate fi produsa in mod sustenabil si nelimitat prin utilizarea resurselor inepuizabile precum energia Soarelui, a vantului, a apelor sau energia nucleara. Aceasta inseamna ca pretul electricitatii nu va varia semnificativ si nu va fi in continua crestere datorita epuizarii surselor de exploatare. Un exemplu ar fi pretul gazelor naturale care este in continua crestere din cauza exploatarii excesive a acestora  si a necesitatii investirii in tehnologii din ce in ce mai costistoare pentru accesarea rezervoarelor din adancul pamantului.

Dovada este evolutia pretului energiei electrice comparativ cu cel al gazelor, acesta din urma crescand de patru ori in perioada 1995-2006.

Dar acesta nu este singurul avantaj al sistemelor electrice in pardoseala, acestea folosind cele patru principii necesare pentru a asigura o incalzire eficiente si ieftina:

  1. Principiul inertiei termice (acumularea si cedarea treptata a calduri) – principiu care contribuie la economia de exploatare
  2. Automatizarea si existenta functiilor inteligente de reducere a consumului (oprirea sistemului atunci cand se aeriseste camera, posibil prin detectarea fluctuatiei mari de temperatura)
  3. Folosirea unei resurse inepuizabile (nu trebuie sa foloseasca combustie)
  4. Are cu 30% putere instalata mai mica (conform normativelor de calcul necesar termic in instalatii termice si care necesita doar 700W-800W pentru incalzirea unei suprafete care altfel ar necesita un radiator de 1000W)

Astfel, pe durata lunilor de iarna, pentru o casa de 150 mp, izolata termic,clientii AMASS au obtinut un consum mediu luna iarna de doar 400-450 de lei !

Un alt element important in alegerea unui sistem de incalzire este prezenta riscurilor, iar cele asociate centralelor termice pe gaz le stim cu totii:  riscul de explozie, de asfixiere sau de incendiu. Sistemele AMASS au eliminat toate aceste riscuri, inclusiv cele de electrocutare prin folosirea disjunctoarelor electrice pentru protectie umana,asigurand astfel siguranta utilizatorului in orice situatie si creand in acelasi timp un grad de comfort termic maxim.

Corpul uman necesita un mediu in care sa existe o anumita miscare a aerului cald pe verticala, iar specialistii AMASS au tinut cont de acest factor atunci cand au conceput acest sistem. In plus nu se creeaza o miscare a aerului pe orizontala care sa ridice particulele de praf in aerul respirabil deoarece nu exista diferente de temperatura pe orizontala camerei si deci nu se creaza curenti care sa antreneze particulele de praf. Cu acest sistem se elimina senzatia de aer uscat, lucru ideal pentru copii si cei cu alergii la praf sau alte mai probleme respiratorii.

Cu o durata de viata de 80 de ani, o garantie de 20, un consum scazut si prin eliminarea factorilor de risc sistemele de incalzire prin pardoseala AMASS va asigura linistea sufleteasca atat in privinta facturilor dar si a sanatatii dumneavoastra.

Despre toate aceste avantaje si multe altele puteti afla mai pe larg consultand specialistii AMASS sau vizitand www.amass.ro .

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII