vineri, 29 martie 2024
15.9 C
Lugoj
spot_img

Maria Neagoe a detinut doua functii publice in acelasi timp. Sefa Compartimentului primiri- urgente de la Spitalul Lugoj a fost gasita INCOMPATIBILA

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Persoana evaluata a încalcat astfel dispozitiile 94, alin. (1) si (2), lit. a) din Legea nr. 161/2003 potrivit caruia: „(1) Calitatea de functionar public este incompatibila cu orice alta functie publica decat cea în care a fost numit, precum si cu functiile de demnitate publica. (2) Functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate în cadrul autoritatilor sau institutiilor publice”.

Persoana evaluata a fost informata despre declansarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum si drepturile de care beneficiaza – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat si de a prezenta date sau informatii pe care le considera necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. NEAGOE MARIA a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la aparare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încalcarea obligatiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinara si se sanctioneaza potrivit reglementarii aplicabile demniatii, functiei sau activitatii respective […]”.

„Persoana […] fata de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica […] pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a încetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Agentia Nationala de Integritate îsi exercita atributiile cu respectarea principiilor legalitatii, confidentialitatii, impartialitatii, independentei operationale, celeritatii, bunei administrari, precum si al dreptului la aparare.

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII