duminică, 3 martie 2024
7.9 C
Lugoj
spot_img

A inceput campania „SATE ÎN SIGURANTA”

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Oamenii legii isi propun ca obiectiv al acestei campanii cresterea gradului de siguranta în randul populatiei din mediul rural. Astfel, politistii Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, în colaborare cu Oficiul Postal Roman – Posta Romana Timisoara, desfasoara activitati de informare a populatiei din mediul rural cu privire la masurile de prevenire a furturilor si a faptelor savarsite cu violenta, a riscurilor producerii unor infractiuni de acest gen, precum si efectele acestora pe termen scurt, mediu si lung, anunta IPJ Timis.

Prin campania „SATE ÎN SIGURANTA”, politistii îsi propun sa eficientizeze activitatea politiei prin implicarea tuturor factorilor locali cu potential în prevenirea criminalitatii, la nivelul fiecarei comune (intalniri cu reprezentantii primariilor, consiliilor locale, societatilor comerciale, cultelor religioase, institutiilor de învatamant, O.N.G – urilor si ai altor institutii si organizatii cu potential în prevenirea criminalitatii, in scopul constientizarii beneficiilor mijloacelor preventive si a metodelor alternative de asigurare a ordinii si linistii publice – paza comunala, paza specializata, voluntari, campanii de informare a populatiei, etc.).

De asemenea, politistii Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, împreuna cu politistii din mediul rural vor merge si in scoli pentru a informa elevii si cadrele didactice în legatura cu mesajele campaniei. Totodata, acestia vor efectua si activitati de informare a populatiei din poarta în poarta. La finalul întalnirilor cu grupurile tinta, le sunt distribuite materiale informativ – preventive, ce constau în pliante. Prin intermediul Postei Romane Timisoara vor fi distribuite 9000 de pliante catre populatia din mediul rural al judetului Timis.

 

VIOLENTA ESTE SANCTIONATA DE LEGE, INDIFERENT DE FORMA ACESTEIA

 • Violenta în familie este o problema grava care nu are nicio justifi care si nu trebuie tolerata. Familia trebuie sa se bucure de LINISTE, ARMONIE SI ÎNTELEGERE.
 • Între dumneavoastra si vecinii dumneavoastra trebuie sa existe o relatie de BUNA VECINATATE, de aceea nu lasati o simpla cearta sa degenereze în acte de violenta.
 • Evitati consumul exagerat de bauturi alcoolice! Acesta încurajeaza atitudinile agresive si manifestarile violente.
 • Evitati atitudinile agresive! Înainte de a actiona, ganditi-va la urmari. Credeti ca merita sa VA RISCATI LIBERTATEA?

 

PREVENIREA TALHARIILOR

 • Noaptea, evitati sa intrati singuri pe strazi laturalnice, neiluminate – sunt zone în care actioneaza cu predilectie infractorii.
 • Evitati deplasarile pe terase în zone mai putin circulate, izolate.
 • Atentie la persoanele necunoscute care va ofera spre vanzare diferite bunuri si, profi tand de neatentia dumneavoastra, va pot sustrage din locuinta bani sau alte valori! Aceleasi persoane pot deveni violente în cazul în care sunt prinse asupra faptului. În cazul comiterii unui furt în dauna dumneavoastra sau a altei persoane, apelati numarul unic de urgenta 112

 

CUM PUTEM PREVENI FURTURILE DE PASARI SI ANIMALE?

 • Asigurati un ILUMINAT CORESPUNZATOR anexelor gospodaresti în care tineti si cresteti pasari si animale.
 • Nu uitati! CAINELE este PAZNIC pentru stapan si dusman pentru hoti. Aveti încredere în „cel mai bun prieten al omului”!
 • Alegeti-va cu grija boitarii. „NU puneti LUPUL PAZNIC la oi!” • Protejati-va animalele, va asigurati traiul familiei. Niciun efort nu este prea mare în acest sens.
 • Asigurati cu sisteme corespunzatoare de închidere (yale, lanturi cu lacat etc.) usile si ferestrele anexelor gospodaresti.

 

LOCUINTA ESTE PROPRIETATEA DUMNEAVOASTRA! PROTEJATI-O!

 • Evitati sa pastrati în casa sume mari de bani si sa faceti cunoscute altor persoane valorile pe care le detineti.
 • Asigurati un iluminat corespunzator (daca este posibil cu senzori de miscare) a casei si a curtii dumneavoastra.
 • Daca va construiti o locuinta noua, asigurati paza meterialelor de constructie, a sculelor si utilajelor care va sunt necesare pe timpul lucrarilor.
 • Asigurati-va proprietatea cu sisteme antiefractie si de supraveghere video performante.
 • Nu permiteti accesul în curtile si casele dumneavoastra persoanelor necunoscute care va ofera diverse produse sau promotii atragatoare. Hotii folosesc de multe ori acest truc.

 

Prevenirea si combaterea infractionalitatii reprezinta atribute esentiale ale activitatii Politiei, iar aproprierea de comunitate pentru implicarea acesteia în activitatile de prevenire a faptelor antisociale reprezinta unul dintre obiectivele prioritare ale Politiei Romane. 

 

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII