marți, 27 februarie 2024
19.9 C
Lugoj
spot_img

Activitati de comemorare a Holocaustului. Saptamana plina de activitati pentru zeci de elevi de la Hasdeu

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Pentru celebrarea Zilei Internationale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, 27 ianuarie, elevii Liceului Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj s-au implicat in activitati diverse, a anuntat Horatiu Suciu, coordonatorul actiunilor.

Elevii claselor a IX-a C, a IX-a D si a XI-a D si a XI-a D au participat in perioada 19 – 26 ianuarie 2024, la o serie de activitati in care au descoperit istoria evreilor si Holocaustul (vizionari de filme documentare, prezentari, analiza de documente orale, scrise si vizuale).

“In 19 ianuarie 2024, 20 de elevi de la Hasdeu, din clasele a IX-a au avut o intalnire online cu elevii de la 2nd Model Senior High School of Thessaloniki „White Tower” in cadrul proiectului „The Jews of Thessaloniki and Banat: A History That Must Never Be Forgotten”. Elevii de la Hasdeu sunt implicati alaturi de elevii din Grecia in acest proiect, care are ca scop intelegerea Holocaustului ca fenomen unic in istoria omenirii. Proeictul „The Jews of Thessaloniki and Banat: A History That Must Never Be Forgotten” este finantat de The Olga Lengyel Institute for Holocaust Studies and Human Rights si se desfasoara in perioada noiembrie 2023 – mai 2024.

In perioada 19-25 ianuarie, elevii clasei a XI-a D au realizat si prezentat cateva lucrari (postere, afise) avand ca tema Holocaustul si lagarul de la Auschwitz. Vineri, in 26 ianuarie 2024, cu aceste lucrari au realizat o expozitie inedita pe holurile liceului pentru a oferi posibilitatea si celorlalti elevi ai scolii sa descopere semnificatia momentului.

Tot in 26 ianuarie 2026, cei 20 de elevi de la Liceul Teoretic „Iulia Hasdeu” din Lugoj, implicati in proiectul „The Jews of Thessaloniki and Banat: A History That Must Never Be Forgotten”, au vizitat Sinagoga din Cetate din Timisoara si au avut posibilitatea sa invete despre cultura evreiasca din Banat si despre tragedia Holocaustului.”, au precizat reprezentantii liceului.  

spot_img

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII