Bugetul local al municipiului Lugoj dat peste cap de Guvern. A fost prelungit termenul pentru plata impozitelor locale si pentru depunerea unor declaratii

23 Martie 2016
lugojinfo.ro -Bugetul local al municipiului Lugoj dat peste cap de Guvern foto: cetateanul.ro

Consilierii locali trebuie sa refaca bugetul local dupa ce miercuri o decizie a Guvernului le mai da un ragaz de trei luni lugojenilor pentru a-si face platile si astfel sa beneficieze de reduceri.

In aceste conditii, calculele facute pana acum sunt date peste cap. Guvernul a prelungit cu trei luni, respectiv pana la 30 iunie 2016, termenul pana la care contribuabilii pot plati impozitul/taxa pe cladiri, pe teren si pe mijloacele de transport si pot beneficia astfel de bonificatia stabilita de catre consiliile locale pentru plata integrala a acestor obligatii. Masura este inclusa intr-o Ordonanta de Urgenta aprobata in sedinta de astazi a Guvernului, prin care au fost aduse unele modificari Codului Fiscal. Potrivit actului normativ, pentru anul 2016 primul termen de plata a impozitului/taxei pe cladiri, impozitului/taxei pe teren, respectiv impozitului/taxei asupra mijloacelor de transport se prelungeste de la 31 martie 2016 la 30 iunie 2016. De asemenea, a fost prelungit cu doua luni, de la 31 martie 2016 la 31 mai 2016, termenul pana la care persoanele fizice si juridice care detin mijloace de transport radiate din circulatie pana la 31 decembrie 2015, au obligatia sa depuna o declaratie in acest sens, insotita de documente justificative, la compartimentele de specialitate ale autoritatilor locale. O alta modificare vizeaza prelungirea cu doua luni, de la 31 martie 2016 la 31 mai 2016, a termenului pana la care persoanele fizice care au in proprietate cladiri cu destinatie mixta sau nerezidentiala pot depune declaratia privind destinatia cladirii. Tot cu doua luni, pana la 31 mai 2016, se prelungeste si termenul pana la care persoanele juridice pot depune declaratia privind cladirile pe care le detineau in proprietate la data de 31 decembrie 2015, destinatia si valoarea impozabila a acestora. Ordonanta de Urgenta va intra in vigoare imediat dupa publicarea in Monitorul Oficial.