Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Catolicii se pregatesc de Paste. Politistii de la frontiera cu Ungaria pregatiti pentru cresterea valorilor de trafic

24 Martie 2016
lugojinfo.ro -Politistii de la frontiera cu Ungaria pregatiti pentru cresterea valorilor de trafic foto : radiotimisoara.ro

Politistii de frontiera fac ultimele pregatiri pentru a face fata cresterii traficului de calatori din perioada sarbatorilor pascale.

Cuptorul cu lemne

Avand in vedere ca, la sfarsitul acestei saptamani, credinciosii catolici din toata lumea vor sarbatori Invierea Domnului, din experienta anilor anteriori, in punctele de trecere a frontierei de la granita cu Ungaria se pot inregistra cresteri ale traficului de persoane si mijloace de transport. Totodata, autoritatile de frontiera din R. Ungara au informat, ca in perioada  26.03.2016, ora 23.00 (ora Romaniei) – 28.03.2016 ora 23.00 (ora Romaniei) este restrictionata, pe teritoriul R. Ungare, circulatia automarfarelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone. ”Pentru evitarea aglomerarilor, au fost luate toate masurile necesare astfel incat tranzitul sa se efectueze in conditii normale. In acest sens, au fost dispuse masuri organizatorice de suplimentare a personalului politiei de frontiera si a arterele de control, pana la capacitatea maxima permisa de infrastructura fiecarui punct de trecere, in functie de dinamica valorilor de trafic. De asemenea, va fi folosita la maxim capacitatea punctelor de trecere a frontierei si in cele mai aglomerate se vor utiliza toate arterele de control disponibile, in limita configuratiei acestora“ , a anuntat oamenii legii. Politistii recomanda participantilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontiera existente la granita, astfel incat sa se preintampine aparitia suprasolicitarilor doar a unora dintre acestea. Politia de Frontiera Romana, in cooperare cu celelalte institutii care au atributii in punctele de trecere a frontierei, efectueaza verificari sistematice cetatenilor din state membre UE si non-UE care tranziteaza frontiera, atat pe sensul de intrare, cat si pe cel de iesire din tara, in conformitate cu prevederile legislatiei interne si internationale. Scopul acestor masuri este prevenirea tranzitarii frontierei de catre persoane, provenite din state aflate in zonele de conflict, care pot derula activitati ce reprezinta o amenintare reala la adresa securitatii interne si externe. Politia de Frontiera a pus la dispozitia participantilor la traficul transfrontalier numarul de telefon 021.9590 unde pot semnala diferite aspecte despre modul in care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizarile fiind preluate de catre politistii de frontiera care vor actiona in consecinta, legal, de la caz la caz.