Doua zile de distractie. Avem programul complet de la “Zilele Lacului Surduc”

16 Iunie 2016
lugojinfo.ro -Avem programul complet de la “Zilele Lacului Surduc” foto: cetateanul.ro

Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului (APDT) în judetul Timis si Primaria Comunei Fardea, cu sprijinul Consiliului Judetean Timis, vor organiza în perioada 25-26 iunie 2016 a doua editie a Zilelor Lacului Surduc.

Manifestarea se va desfasura pe malul lacului Surduc si în împrejurimile localitatii Fardea, cu scopul de a promova obiectivele turistice din zona, de a dezvolta si promova cicloturismul si turismul de weekend în Timis. Este un eveniment care se adreseaza în egala masura tinerilor, familiilor cu copii, cat si seniorilor, o manifestare la care se estimeaza participarea unui public de 3.000 – 4.000 de persoane, atat din zona, cat si din Timisoara, Lugoj, judetele învecinate, dar si din tarile vecine, Serbia si Ungaria.

“Editia din acest an aduce, ca noutate în program, o componenta de cicloturism. Cu sprijinul Clubului Banatean de Turism (CBT) si al Administratiei Bazinale de Apa Banat, turistii prezenti la eveniment duminica, 26 iunie, vor avea posibilitatea de a închiria biciclete si, ghidati de membrii CBT, vor putea parcurge un traseu de 15 kilometri în jurul lacului Surduc. Ocazie de a descoperi zona, de a admira peisajul si de a face miscare.

Tot ca noutate, anul acesta, organizatorii vor oferi o demonstratie de karting copii, iar pe malul lacului, în fiecare din cele doua zile, timp de sase ore, micutii vor avea la dispozitie si se vor putea bucura, gratuit, de tiroliana, tir cu arbaleta, plimbari cu barca pe lac,face-painting si slack-line. Si, nu în ultimul rand, pe scena de pe malul lacului, copiii se vor bucura, sambata, 25 iunie, de un spectacol al Teatrului de Papusi Merlin.

Vor avea loc traditionalele evenimente  pe lac – întreceri de caiac, canoe, dragoane -, plimbari cu hidrobicicletele, demonstratii ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Banat si un show aerian cu noi elemente în aceasta editie. Iar pe mal, concursul de pescuit pentru copii si concertele vor completa oferta evenimentului.”, a anutat Delia Barnu, director executive in cadrul APDT Timis, organziator al evenimentului.

Sambata, 25 iunie, de la ora 18.00, Ricardo Caria va urca pe scena cu alte sale ritmuri de fado, iar de la ora 19,00, Alexandra Mitroi feat. Sean Norvis and the Band vor încanta publicul timp de trei ore, pentru ca seara sa se încheie la ora 22, 00 cu un foc de artificii. Duminica este destinata muzicii populare, nume cunoscute ale folclorului fiind asteptate pe scena de pe malul lacului Surduc de la ora 15,00.

Sunt asteptati invitati din Serbia si judetele vecine, iar copiii si parintii lor au ocazia de a se bucura din plin de începerea vacantei de vara.