Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Politistii din Lugoj si din satele invecinate sunt in alerta. Au reaparut escrocii care promit schimbarea sau repararea jgheaburilor si a burlanelor

08 Iulie 2016
lugojinfo.ro -Au reaparut escrocii care promit schimbarea sau repararea jgheaburilor si a burlanelor

Politistii sunt in alerta dupa ce, atat la Lugoj, cat si in satele invecinate, au aparut asa-zisii „reparatori” de ocazie care se ocupa cu jgheaburi si burlane .

Prezenta indivizilor a fost semnalata constant in mediul rural unde acestia cred ca pot sa insele mai usor. Scenariul folosit este unul foarte simplu: oamenii sunt abordati de acesti escroci sub pretextul ca le schimba jgheaburile si burlanele la preturi extrem de atractive, derizorii chiar. Dupa finalizarea lucrarii insa, suma pe care o solicita este una exorbitanta, chiar si de 200 de ori mai mare decat cea stabilita initial. In situatia in care proprietarul refuza plata altei sume decat cea pentru care s-au inteles de la inceput, acestia devin agresivi verbal si recurg la amenintari pentru a-si intimida victima care, de cele mai multe ori, cedeaza. Politistii recomanda cetatenilor sa nu accepte ca astfel de servicii sa fie efectuate de persoane fizice care se ofera sa faca reparatii la preturi aparent derizorii, intrucat este foarte probabil ca acestia sa fie de fapt niste escroci. In fapt, ei se ofera sa inlocuiasca doar portiuni mici, defecte, ale jgheaburilor/burlanelor, insa dupa ce termina „lucrarea” pretind ca a fost nevoie sa presteze servicii suplimentare, asa ca solicita plata unor sume mult mai mari decat cele din „oferta” initiala. Uneori provoaca ei insisi defectiunile. In cazul in care beneficiarii refuza plata „serviciilor suplimentare” escrocii se transforma in veritabili talhari care-i ameninta si chiar ii agreseaza fizic Escrocii, uneori usor de identificat dupa mustata, palariile cu boruri largi pe care le poarta si greutatea in exprimare, vizeaza in general persoane varstnice, care locuiesc singure sau doar cu partenerul. Politistii recomanda sa apelati la firme autorizate daca chiar aveti nevoie de reparatii la burlane sau jgheburi.