Prietenul lui Boldea si Badina risca intre 8 si 15 ani de inchisoare. Procuratura Generala a Moldovei a anuntat acuzatiile la adresa fostului primar Ion Gangan

14 Iulie 2016
lugojinfo.ro -Prietenul lui Boldea si Badina risca intre 8 si 15 ani de inchisoare

Asa cum au promis in cursul zilei de miercuri, reprezentantii Procuraturii Generale a Republicii Moldova au facut publice acuzatiile la adresa fostului primar al Nisporeniului, Ion Gangan.

service-lugoj

Fostul edil a fost retinut alaturi de un apropiat, pentru escrocherie, infractiunea fiind considerata una deosebit de grava in tara vecina. ”Potrivit celor constatate de Procuratura Generala, in perioada lunilor mai 2013 – ianuarie 2014, banuitul, detinînd functia de Primar al orasului Nisporeni si actionînd în complicitate cu o persoana civila, au dobîndit prin înselaciune, de la un locuitor al raionului, bani în suma totala de 70 mii euro pentru a-l ajuta la procurarea unor loturi de teren. Pîna în prezent însa, victima nu a intrat în posesia terenurilor pentru care achitase banii, acestuia nefiindu-i atribuite în proprietate loturile de pîmînt. Actualmente, fostul primar si complicele sau sunt retinuti preventiv pentru 72 de ore, urmînd ca procurorii sa depuna demers privind aplicarea în privinta acestora a masurii preventive, arestul pentru 30 de zile.”, a anuntat Serviciul de presa al Procuraturii Generale. Conform codului penal al Republicii Moldova, faptele de escrocherie se pedepsesc cu inchisoare de la 8 la 15 ani, cu privarea de dreptul de a ocupa anumite functii sau de a exercita o anumita activitate pe un termen de pana la 5 ani. Ion Gangan a primit din partea primarului Lugojului, Francisc Boldea, la propunerea consilierului Nicu Badina ,”Cheia orasului” pentru modul in care au decurs relatiile dintre orasele Lugoj si Nisporeni. Boldea si Badina au ignorat total articolele de presa care aratau ca Ion Gangan a fost implicat in mai multe scandaluri. In ciuda faptului ca Gangan a fost retinut si cercetat penal de mai multe ori, administratia lugojeana l-a prezentat pe fostul primar al Nisporeniului drept un om curat si un exemplu pentru societate.