Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Lucrarile abandonate intra in legalitate si vor fi reluate. A fost emisa autorizatia de construire pentru Lotul 4 al Autostrazii Lugoj-Deva

09 Martie 2017
lugojinfo.ro - A fost emisa autorizatia de construire pentru Lotul 4 al Autostrazii Lugoj-Deva foto: lugojinfo.ro

Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anuntat ca a fost emisa Autorizatia de construire pentru Lotul 4 al Autostrazii Lugoj – Deva, parte integranta a Coridorului IV Pan European.

Lotul 4 al Autostrazii Lugoj – Deva are o lungime de 22,653 km si traverseaza teritoriile administrative ale comunelor Gurasada, Ilia, Branisca si Soimus din judetul Hunedoara. Lucrarile autorizate cuprind si pe cele executate în anul 2015 fara autorizatie de construire care, prin aplicarea prevederilor OUG nr 7/2016, au fost expertizate si declarate conforme cu proiectul tehnic si mentinute prin aprobarea Ordinului de ministru nr. 288/2.03.2017.In aceste conditii lucrarile abandonate inurma cu mai bine de un vor fi reluate. ”În prezent, Lotul 4 este realizat în proportie de 48 %, fiind efectuate o parte din lucrarile drum, de arta si de consolidare. Dupa ce Compania  Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) va transmite antreprenorului Ordinul de începere a lucrarilor, acestea vor fi continuate într-un mod sustinut. Autorizatia de construire include si realizarea unui nod rutier la Soimus, precum si a unui centru de întretinere. Acest tronson de autostrada se va conecta cu Lotul 3 al Autostrazii Lugoj – Deva, în zona Nodului rutier Ilia si cu Autostrada Deva – Orastie, în zona Nodului rutier Soimus. Odata cu deschiderea santierului de lucru, s-au creat premisele pentru aproximativ 500 de locuri de munca. Valoarea totala a investitiei este de 419,4 milioane lei, din care 280,2 milioane lei reprezinta suma alocata lucrarilor mentionate în autorizatie“, a anuntat CNAIR. Ministerul Transporturilor a anuntat ca se va implica în mod direct în monitorizarea permanenta a lucrarilor derulate pe sectoarele de autostrada, astfel încat sa fie respectate termenele asumate pentru punerea acestora în circulatie. Saptamana aceasta au fost deschisi circulatiei rutiere 15 kilometri din Lotul 2 al Autostrazii Lugoj – Deva, între localitatile Traian Vuia si Margina.

 

 

Kuhntop