Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Internetul abunda de escroci. Aveti grija de unde va cumparati vacantele

18 Aprilie 2017
lugojinfo.ro - Aveti grija de unde va cumparati vacantele

A început perioada sejururilor în strainatate si cum tot mai multi dintre lugojeni fac cumparaturile de bilete de avion ori de cazare în vacanta de pe internet, politistii vin cu un „pachet” de recomandari de care ar trebui sa tina cont toti clientii.

Cum în mediul online nu lipsesc pericolele, recomandam celor care aleg sa calatoreasca cu avionul spre vacanta sa se informeze cu atentie cu privire la agentia de la care cumpara bilete.

 1. Evitati firmele care nu afiseaza date de contact complete (adresa, telefon, cod unic de identificare fiscala etc.) si care se rezuma la o simpla adresa de e-mail.

 2. Este preferabil sa cumparati de la companii cunoscute sau cu care ati mai avut anterior contacte comerciale si despre care nu exista comentarii negative ale altor clienti pe forumuri ori pe site-urile de evaluare a serviciilor. Examinati asadar feedback-ul vanzatorului oferit de alti cumparatori!

 3. Accesati site-ul original direct si nu prin link-uri primite prin e-mail.

 4. Documentati-va cu privire la obligatiile dumneavoastra în calitate de cumparator, dar  si cu privire la obligatiile vanzatorului.

 

Cand oferiti detaliile cardului de credit sau debit pe internet:

 

Verificati întotdeauna daca preluarea datelor se face prin protocol securizat (url-ul de tip https:// înseamna protocol securizat, iar http:// e necriptat).

Refuzati tranzactia daca vi se cere codul PIN. Este normal sa vi se ceara codul CVV (format din 3 sau 4 cifre, inscriptionat pe card).

Este mai sigur sa folositi un card de debit dedicat tranzactiilor on-line, pe care sa îl încarcati numai cu suma necesara achizitiei.

Nu furnizati codul numeric personal, seria si numarul de la cartea de identitate, pasaport sau permis de conducere, întrucat vanzatorul nu are nevoie de aceste informatii!

Rezervarile de locuri pentru zboruri cu avionul se fac cu ajutorul sistemelor internationale computerizate de rezervari, care permit accesul agentiei la baza de date a companiei si rezervarea efectiva a locurilor pentru o anumita cursa în favoarea pasagerilor.

Rezervarile sunt gratuite si se fac înaintea datei de plecare.

Odata cu efectuarea rezervarii, pasagerul va primi de la agentie informatii referitoare la pretul zborului (valabil la data rezervarii), precum si informatiile referitoare la conditii, restrictii si reguli aplicabile biletului de avion ce poate fi cumparat în baza respectivei rezervari.

Kuhntop