Politistii cu ochii in patru pe autostrada Lugoj-Deva si Lugoj-Timisoara. Vizati sunt soferii care folosesc nejustificat banda de urgenta

25 Iulie 2017

Politistii de la autostrazi au inceput mai multe actiuni pentru depistarea si sanctionarea celor care folosesc în mod nejustificat banda de urgenta a autostrazii.

Primele actiuni au fost demarate deja in zona de sud-est a tarii, pe A2 , iar politistii sustin ca in urmatoarele saptamani controalele ajung si pe A1 si A6, in zona Lugoj. In cadrul acestor misiuni, politistii rutieri beneficiaza si de sprijinul colegilor de la Inspectoratul General de Aviatie al M.A.I., care supravegheaza traficul din elicopter.

Politistii reamintesc:

Conform articolului 74 din O.U.G. 195 din 2002 actualizata:

(1) Pe autostrazi este interzisa circulatia pietonilor, a autovehiculelor cu gabarite sau mase depasite, fara autorizatie speciala de transport eliberata de administratorul drumului public, conform reglementarilor în vigoare, a vehiculelor cu tractiune animala, a animalelor, a vehiculelor trase sau împinse cu mana, a bicicletelor si mopedelor, a tractoarelor si masinilor autopropulsate pentru lucrari agricole, precum si a vehiculelor care, prin constructie sau din alte cauze, nu pot depasi viteza de 50 km/h.

(2) De asemenea, pe autostrazi sunt interzise învatarea conducerii unui vehicul, încercarile prototipurilor de sasiuri si de autovehicule, manifestatiile, defilarile, caravanele publicitare, antrenamentele si competitiile sportive de orice fel, precum si cortegiile.

(3) Se interzice circulatia, oprirea sau stationarea autovehiculelor pe banda de urgenta, cu exceptia cazurilor justificate, precum si a autovehiculelor cu regim de circulatie prioritar.

(4) Circulatia autovehiculelor destinate transportului public de persoane sau de marfuri se efectueaza, de regula, numai pe banda marginala din partea dreapta a autostrazii, în sensul de mers.