Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Cresc salariile pentru politisti si personalul civil din institutiile publice de aparare, ordine publica si securitate nationala

04 August 2017
lugoj info.ro -Cresc salariile pentru politisti si personalul civil din institutiile publice de aparare, ordine publica si securitate nationala foto : lugojinfo.ro

Politistii din Ministerul Afacerilor Interne si personalul civil din institutiile publice de aparare, ordine publica si securitate nationala vor putea beneficia de majorari salariale de pana la 15% din salariul de baza.

Guvernul a adoptat, în sedinta de astazi, Ordonanta de Urgenta pentru completarea Legii nr.152/2017 pentru aprobarea OUG nr. 99/2016 privind unele masuri pentru salarizarea personalului platit din fonduri publice, prorogarea unor termene, precum si unele masuri fiscal-bugetare.

Potrivit ordonantei de urgenta aprobate de Executiv în sedinta de astazi, majorarile salariale se aplica astfel:

Ø politistii din Ministerul Afacerilor Interne si unitatile/institutiile/structurile aflate în subordinea sa beneficiaza de majorarea cu 10% a cuantumului brut al salariilor de functie;

Ø personalul civil din institutiile publice de aparare, ordine publica si securitate nationala, cu exceptia personalului civil din Ministerul Apararii Nationale si institutiile aflate în subordinea sa, beneficiaza de majorarea cu 15% a cuantumului brut al salariilor de baza.

Aceste masuri nu se aplica personalului care a beneficiat de majorari potrivit Legii nr. 250/2016 privind aprobarea OUG nr. 20/2016 pentru modificarea si completarea OUG nr. 57/2015.

Actul normativ urmareste eliminarea discrepantelor în ceea ce priveste stabilirea salariilor lunare ale politistilor si personalului civil din Ministerul Afacerilor Interne si unitatile/institutiile/structurile aflate în subordinea sa, precum si ale personalului civil din institutiile publice din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala, care nu au beneficiat de aplicarea majorarilor prevazute de Legea nr. 152/2017.