Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Mare atentie cand va indreptati spre punctele de frontiera. Ce a patit un italian care a vrut sa faca un bine unor persoane aflate “la ocazie”

05 Septembrie 2017
lugoj info.ro -Mare atentie cand va indreptati spre punctele de frontiera

Un cetatean italian a fost la un pas sa se aleaga cu un dosar penal pentru trafic de migranti dupa ce a luat “ la ocazie” trei persoane aflate pe marginea drumului la iesirea din Timisoara.

Barbatul a oprit si i-a luat in masina pe cei trei gandindu-se ca le da o mana de ajutor, mai ales ca acestia i-au spus ca vor sa ajunga in Ungaria. Cum italianul si prietena sa cetatean olandez mergeau in statul vecin, nu s-au gandit nicio clipa ce ii asteapta. Ajunsi la punctul de frontiera de la Cenad cei doi binefacatori au aflat de la politisti ca cele trei persoane nu poseda niciun document si sunt cetateni irakieni solicitanti de azil în Romania. Italianul si prietena lui, dar si pasagerii luati de pe marginea drumului au fost condusi la audieri, astfel ca si-au intrerupt calatoria cateva ore. Politistii recomanda cetatenilor sa nu transporte persoane necunoscute în apropierea sau spre frontiera de stat, iar în situatia în care le sunt solicitate astfel de servicii de transport, sa anunte echipajele Politiei de Frontiera, apeland numarul de telefon care functioneaza non-stop, 021.9590. ”Conducatorul autoturismului si însotitoarea sa au declarat ca, în timp ce se îndreptau spre punctul de frontiera, au întalnit cele trei persoane la iesire din Timisoara, care le-au facut semn sa opreasca si i-au rugat sa-i conduca pana în Ungaria. Cei doi au mai declarat ca nu aveau cunostinta ca cetatenii irakieni nu detin documente de calatorie valabile pentru trecerea frontierei de stat. În cauza politistii de frontiera au întocmit lucrare penala pentru savarsirea infractiunii de tentativa de trecere frauduloasa a frontierei de stat pentru cei trei cetateni irakieni, acestia fiind predati în data de 02.09.2017 Centrului de Cazare si Proceduri pentru Solicitantii de Azil Timisoara”, a anuntat Politia de Frontiera.