Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Doua sute de elevi si-au anuntat prezenta la Lugoj la Concursul National de Soft ”Grigore Moisil”

14 Mai 2018
Lugoj Info.ro -Doua sute de elevi si-au anuntat prezenta la Lugoj la Concursul National de Soft ”Grigore Moisil” foto: Facebook.com

Cei mai buni elevi programatori din tara sunt asteptati in aceasta saptamana la Lugoj la a XXIV-a editie a Concursului National de Soft “Grigore Moisil”.

Concursul este organizat de Clubul Copiilor Lugoj si are loc in municipiul nostru in perioada 16-20 mai 2018. La editia din acest an, Clubul Copiilor ii are ca parteneri pe cei de la Universitatea Europeana „Dragan” si Colegiile Nationale „Iulia Hasdeu” si „Coriolan Brediceanu”. “Proiectul este finantat de Ministerului Educatiei Nationale si de  Consiliul Judetean Timis. Vor participa un total de 200 elevi din Timisoara, Bucuresti, Ramnicu Valcea, Giurgiu, Satu-Mare, Craiova, Faget, Targu Jiu si Lugoj. Aceasta editie a concursului va fi sprijinita printr-o sponsorizare din partea firmei IRIAN Software Development SRL din Timisoara. Concursul cuprinde trei sectiuni. Sectiunea de programare, asemanatoare cu olimpiada de informatica, se va desfasura la Colegiile Nationale ”Iulia Hasdeu” si ”Coriolan Brediceanu”. Sectiunea de comunicari stiintifice, în care elevii vor prezenta lucrari software realizate de ei pe teme liber alese, se va desfasura la Universitatea Europeana „Dragan”. Sectiunea Microsoft Office se va desfasura tot la Universitatea Europeana „Dragan” si consta în realizarea unor prezentari PowerPoint pe tema impusa. Juriul concursului este format din cadre didactice din Bucuresti, Timisoara, Targu Jiu, Craiova si Lugoj”, a anuntat Vida Cristian, profesor de informatica la Clubul Copiilor Lugoj, coordonator al concursului.