Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian
Autoliv pagini 2

Vrem sa (va) vedem. E-Distributie sustine ca sensurile giratorii nu au fost conectate niciodata la reteaua de electricitate, iar CNAIR a demarat abia acum procedurile pentru racordare

31 Iulie 2018
Lugoj Info.ro -E-Distributie sustine ca sensurile giratorii nu au fost conectate niciodata la reteaua de electricitate foto : Lugoj Info.ro

Situatie incredibila in ceea ce priveste iluminatul in sensurile giratorii si intersectiile de pe soseaua de centura a municipiului Lugoj.

E –Distributie precizeaza pentru Lugoj Info.ro ca sensurile giratorii nu au fost niciodata racordate la reteaua electrica iar aceste proceduri au fost demarate abia luna trecuta.

“Referitor la situatia semnalata, mentionam ca, în prezent în zonele indicate, instalatiile de iluminat public nu sunt racordate la reteaua E-Distributie Banat. În consecinta, E-Distributie Banat nu a efectuat si nu a dispus efectuarea unor debransari ale iluminatului public aferent cailor de rulare si/sau sensurilor giratorii din municipiul Lugoj. Demersurile necesare în vederea asigurarii iluminatului public în trei sensuri giratorii din municipiul Lugoj au fost demarate de catre Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A. (CNAIR) la sfarsitul lunii iunie 2018. Astfel, în data de 22 iunie, la sediul E-Distributie Banat au fost depuse trei solicitari pentru racordarea iluminatului aferent sensului giratoriu str. Caransebesului – drum de centura (DN6 km 494+100), intersectiei drumului de centura Lugoj cu Drumul Hezerisului (DN6 km 498+723) si sensului giratoriu de la iesirea din Costei spre Lugoj (DN 6 km 502+500). În urma evaluarii dosarelor depuse, avizele tehnice de racordare au fost emise de catre E-Distributie Banat în termenul legal de 30 de zile (mai exact pe data de 11.07.2018 si 18.07.2018). Urmatoarele etape ce trebuie parcurse de catre CNAIR pentru finalizarea procesului de racordare la reteaua de electricitate, constau în achitarea valorii lucrarilor din avizele tehnice de racordare emise, desemnarea unei firme autorizate pentru executarea lucrarilor, întocmirea contractelor de racordare si realizarea propriu-zisa a lucrarilor. Numai dupa finalizarea etapelor mentionate anterior, E-Distributie Banat poate realiza receptia lucrarii si a dosarului instalatiilor de utilizare, precum si montarea contoarelor de înregistrare a consumului de energie electrica si poate dispune punerea sub tensiune a noilor instalatii realizate. Precizam ca E-Distributie Banat colaboreaza cu autoritatile si institutiile publice locale si asigura tot sprijinul necesar în vederea solutionarii acestei situatii.”, precizeaza reprezentantii companiei pentru Lugoj Info.ro. Asadar, dupa 8 ani de la inaugurarea soselei, CNAIR ilumineaza in sfarsit sensurile giratorii.

CAMPANIA VREM SA (VA) VEDEM  este o campanie derulata de Lugoj Info.ro cu sprijinul cititorilor prin care se doreste responsabilizarea celor care administreaza stalpii de iluminat din oras sau de la marginea Lugojului. In ultimele saptamani, lugojenii s-au plans ca iluminatul public practic nu exista pe o serie de strazi si nici pe soseaua de centura, iar in ciuda sesizarilor facute, nu au fost luate masuri. Lipsa iluminatului stradal poate contribui la producerea de accidente, dar si la comiterea de infractiuni.

 

 

Octavian