Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Cum s-a ales un sofer din Lugoj cu dosar penal pentru conducere fara permis desi avea in mana unul perfect valabil

10 Octombrie 2018
Lugoj Info.ro -Cum s-a ales un sofer din Lugoj cu dosar penal pentru conducere fara permis desi avea in mana un permis perfect valabil foto : Lugoj Info.ro

Caz inedit la Lugoj unde un barbat s-a ales cu dosar penal pentru conducere fara permis desi avea un astfel de act la el.

Respect pt lugojeni

Politistii lugojeni au oprit pentru control un autoturism, pe strada Nicolae Balcescu, iar la verificarea documentelor soferului, acesta din urma a prezentat un permis eliberat de autoritatile din Canada. Politistii i-au adus la cunostinta lugojeanului in varsta de 35 de ani faptul ca permisul eliberat de autoritatile canadiene nu este valabil pe teritoriul Romaniei, astfel ca au fost nevoiti sa ii intocmeasca dosar penal. Reprezentantii IPJ Timis au declarat pentru Lugoj Info.ro ca politistii au aplicat corect legea si asta pentru ca permisul canadian nu poate fi utilizat pentru conducerea pe drumurile publice de la noi. Politistii sustin ca nici Statele Unite ale Americii si nici Canada nu sunt semnatare ale Conventiei de la Viena asupra circulatiei rutiere din noiembrie 1968, actualizata in luna mai 2018 si in aceste conditii permisele de conducere nu sunt valabile in Romania. Politistii si procurorii au demarat cercetarile in cazul lugojeanului si in cateva luni dosarul va ajunge pe masa judecatorilor.