Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Cam aici ne-a adus administratia PSD a orasului. Darova ia fata Lugojului la accesarea banilor pentru retele Wi-Fi in locurile publice

09 Decembrie 2018
Lugoj Info.ro -Cam aici ne-a adus administratia PSD a orasului

Reprezentanta Comisiei Europene in Romania a anuntat primele 224 de localitati din tara care vor beneficia de bonuri valorice pentru achizitia si instalarea de echipamente in cadrul programului WiFi4EU.

Cuptorul cu lemne

Surprinzator, Lugojul nu se afla pe lista, ceea ce inseamna ca lugojenii vor mai trebui sa astepte ceva timp pana cand se vor bucura de acces la internet gratuit in locurile publice. Lejeritatea cu care a fost tratata necesitatea accesarii acestui program spune multe despre reactia administratiei PSD si in cazul altor finantari. Daca lugojenii vor sta la rand, nu acelasi lucru vor face localnicii din Darova care au fost inclusi in prima lista de finantare. Bonurile WIFI4EU au fost distribuite pe baza principiului "primul sosit, primul servit”. Localitatile vor putea utiliza bonurile WiFi4EU pentru a achizitiona si instala echipamente Wi-Fi (puncte de acces fara fir) în anumite centre ale vietii publice locale pe care le-au ales în acest sens. Costurile pentru întretinerea retelei vor fi acoperite de localitati. Retelele finantate prin WiFi4EU vor fi gratuite si nu vor colecta date cu caracter personal. Uniunea Europeana ofera nu mai putin de 120 de milioane de euro pentru ca oamenii sa poata accesa gratuit retelele de internet in parcuri, piatete, institutii publice, librarii, centre de sanatate si chiar muzee.