Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Situatie fara precedent la Lugoj din cauza gripei. Toate gradinitele si scolile, fara nicio exceptie, dezinfectate pana luni dimineata

26 Ianuarie 2019
Lugoj Info.ro -Situatie fara precedent la Lugoj din cauza gripei

Autoritatile iau masuri fara precedent pentru ca numarul virozelor si al cazurilor de gripa este intr-o crestere continua.

Cuptorul cu lemne

Din fericire, masurile sunt luate in scolile si gradinitele din Lugoj si tot judetul inainte ca numarul copiilor imbolnaviti sa devina unul care sa ii ingrijoreze pe parinti si pe medici. Inspectoratul Scolar Judetean Timis a transmis catre toate unitatile de invatamant din Lugoj o scrisoare prin care explica pasii obligatorii pe care ii vor face directorii de institutii. “Pentru a preveni, pe cat posibil, extinderea cazurilor de copii cu gripa în colectivitatile noastre, va rog sa aveti în vedere urmatoarele:

1)  Pentru orice situatie, începand de luni, care iese din tiparul normal, dorim sa fim imediat anuntati!

2 ) In acest sfarsit de saptamana sau cel mai tarziu luni de dimineata, daca nu ati facut-o în cursul zilei de astazi, va rog sa procedati la:

- "angajarea" întregului personal nedidactic în activitati de igienizare a spatiilor scolare:

-  se vor spala, în mod obligatoriu, toate salile de clasa, sala profesorala si spatiile în care intra copii si cadre didactice, pe jos, cu apa curata si solutii dezinfectante. Cei care nu aveti si va aflati în imposibilitatea de a procura solutii dezinfectante, va rog sa comunicati aceasta situatie, inspectorului de sector;

- se va sterge, cu apa curata si solutii dezinfectante, mobilierul scolar, balustradele pe care copiii le folosesc pentru a se sprijini cand urca în imobilele cu etaj, precum si obiectele din laboratoare pe care pun, în mod normal, mana...mai multe persoane;”, se arata in scrisoarea ISJ.

Dirigintii si învatatorii vor trebui sa comunice rapid cu parintii in cazul in care starea de sanatate a unui copil se deterioreaza in timpul cursurilor si identifica simptome ce pot fi asociate cu starile gripale. Parintii au obligatia de a nu trimite copiii în colectivitate, evitandu-se astfel, raspandirea microbilor si contaminarea copiilor sanatosi! Inspectorul scolar–sef Aura Danielescu atrage atentia ca punctele sanitare sa fie curatate, dezinfectate, copiii sa aiba apa potabila si hartia igienica. Daca situatia o impune, cursurile ar putea fi suspendate in clasele unde mai multi elevi se imbolnavesc.