Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Nu dati foc terenurilor sau resturilor vegetale, iar daca o faceti, fiti cu ochii in patru!

19 Februarie 2019
Lugoj Info.ro -Nu dati foc terenurilor sau resturilor vegetale, iar daca o faceti, fiti cu ochii in patru!

Temperaturile de primavara din ultimele zile i-au facut pe unii lugojeni sa inceapa sa faca curatenie pe terenurile agricole sau in propriile gospodarii.

Cuptorul cu lemne

Unii oameni s-au gandit sa isi igienizeze si terenurile cu ajutorul focului, astfel ca au fost semnalate si primele cazuri in care flacarile au scapat de sub control. Din fericire nu au fost inregistrate pagube, insa pompierii indeamna la precautie. Pentru a preveni izbucnirea unor incendii, ca urmare a folosirii focului deschis pentru igienizare, pompierii recomanda cetatenilor ca arderea sa se execute:

- în conditii meteorologice fara vant;

- în zone care sa nu permita propagarea focului la fondul forestier sau constructii si sa nu afecteze retelele electrice si de comunicatii;

- sa se desfasoare numai pe timp de zi, sub supraveghere permanenta.

 De asemenea, cetatenii trebuie sa dispuna de mijloace si materiale pentru stingerea eventualelor incendii si sa nu paraseasca locul arderii înainte de a stinge focul. Arderea resturilor vegetale, a gunoaielor, deseurilor si a altor materiale combustibile, fara obtinerea permisului de lucru cu focul - emis de Primarie, cu avizul Garzii de Mediu, si fara luarea masurilor pentru împiedicarea propagarii focului la vecinatati: depozite, culturi agricole, paduri, plantatii etc. constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 1.000 la 2500 lei. Se excepteaza de la aceasta obligatie, arderea vegetatiei uscate si a resturilor vegetale în cadrul gospodariilor cetatenesti, dar cu respectarea stricta a masurilor generale de stingere a incendiilor.