Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Inspectorii ITM verifica firmele de constructii din Lugoj

24 Martie 2019
Lugoj Info.ro -Inspectorii ITM verifica firmele de constructii din Lugoj foto : http://putrelobuilding.com

Inspectoratul Teritorial de Munca Timis demareaza o ampla actiune de control in cadrul careia sunt vizate si firmele de constructii din Lugoj.

Cuptorul cu lemne

Controalele se desfasoara in cadrul unei campanii nationale ce incepe chiar in aceasta luna si priveste prevenirea riscurilor de cadere de la înaltime în domeniul constructiilor. ”Grupul tinta îl constituie angajatorii si lucratorii care îsi desfasoara activitatea în domeniul constructiilor - cod CAEN 41,42 si 43. Anterior declansarii actiunilor de control angajatorii si lucratorii din domeniul constructiilor vor fi instiintati cu privire la obligativitatea luarii de masuri care sa vizeze securitatea si sanatatea lucratorilor, precum si asupra faptului ca respectarea acestor masuri conduce la beneficii socio-economice.

Activitatile de control vor consta în verificarea:

- utilizarii în conditii de securitate a echipamentelor de munca specifice domeniilor constructii de cladiri si a lucrarilor speciale de constructii;

- respectarii prevederilor legale referitoare la securitatea si sanatatea lucratorilor.

Vor fi verificati cu prioritate angajatorii din constructii la santierele temporare si mobile în care se desfasoara lucrari de constructii unde exista risc de cadere de la înaltime”, au anuntat inspectorii de munca.