Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Au fost desemnati operatorii de calculator din cadrul sectiilor de votare de pe raza municipiului Lugoj

03 Mai 2019
Lugoj Info.ro -Au fost desemnati operatorii de calculator din cadrul sectiilor de votare de pe raza municipiului Lugoj foto : Lugoj Info.ro (Arhiva)

Autoritatea Electorala Permanenta a anuntat vineri ca au fost desemnati operatorii de calculator pentru cele 32 de sectii de votare de pe raza municipiului Lugoj.

Cuptorul cu lemne

Operatorii au fost desemnati in urma unor trageri la sorti computerizate, totodata fiind stabilite si rezervele acestora. Operatorii isi vor desfasura activitatea in cadrul alegerilor pentru Parlamentul European din data de 26 mai 2019. Tragerile la sorti computerizate au fost efectuate în sedinta publica, în prezenta reprezentantilor presei, la sediul central al Autoritatii Electorale Permanente. Rezultatele acestora au fost publicate pe site-ul AEP, putand fi consultate accesand link-ul http://www.roaep.ro/instruire/wp-content/uploads/2019/05/op_titulari/0205192019-05-02_022627_Sectie_PV_Tragere_Sorti_TM.PDF , anunta AEP. Incepand cu alegerile administratiei publice locale din anul 2016, a devenit functional Sistemul Informatic de Monitorizare a Prezentei la Vot si de Prevenire a Votului Ilegal (SIMPV). În acest sens, în toate sectiile de votare exista un operator de calculator care verifica în sistem datele referitoare la fiecare alegator în parte. În scopul implementarii si gestionarii optime a SIMPV, reprezentantii AEP în colaborare cu specialistii Serviciului de Telecomunicatii Speciale (STS) au sustinut sesiuni de instruire si examinare practica la care au participat operatorii de calculator.