Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Doua accidente si sase persoane ranite usor in zona Lugoj. Soferii nu au adaptat viteza la conditiile de drum

21 August 2015
lugojinfo.ro-Soferii nu au adaptat viteza la conditiile de drum foto:lugojinfo.ro

Sase persoane au avut nevoie, vineri dimineata, de ingrijiri medicale dupa ce au fost implicate in doua accidente rutiere produse in zona Lugoj pe DN6.

Cuptorul cu lemne

In ambele accidente, petrecute l o distanta de cateva ore, conducatorii auto nu au adaptat viteza la conditiile de drum. Trei dintre persoane erau cetateni straini iar trei erau romani si in urma accidentelor s-au ales, din fericire, doar cu zgarieturi si rani minore. Politistii rutieri atrag atentia conducatorilor auto sa circule cu viteza adaptata permanent conditiilor de carosabil umed, sa evite depasirile, in special cand se circula in coloana. De asemenea, in conditii de ploaie, se impune si marirea distantei in mers intre vehicule.
Pe timp de ploaie si carosabil umed, incercati sa anticipati situatiile periculoase si franati din timp, preferand frana de motor. Evitati bruscarea comenzilor.
In timpul conducerii, folositi luminile de intalnire, sistemul de climatizare, dezaburire, spalare si stergere a parbrizului si lunetei, folositi instalatia de spalat parbrizul si stergatoarele de parbriz inaintea si in timpul trecerii pe langa un alt autovehicul care circula din sens opus. Cand parbrizul se murdareste in locurile in care nu ajung stergatoarele de parbriz, iesiti in afara partii carosabile si spalati-le. Tot atunci, curatati si geamurile farurilor, semnalizarilor si numerele de inmatriculare.
Pastrati distante mai mari la depasirea biciclistilor, care pot face manevre bruste pentru a ocoli o balta.
Atentie sporita la persoanele care trec strada in fuga si fara sa se asigure, dar si la intersectarea cu un drum folosit de masinile sau utilajele agricole, care aduc noroi pe carosabil. Acesta devine foarte alunecos, constituind un risc crescut de accidente.
In caz de ploaie torentiala si vizibilitate foarte redusa, este recomandat sa va opriti in afara partii carosabile cu luminile de pozitie si avarie in functiune, pana la restabilirea conditiilor propice deplasarii in siguranta.
In cazul calatoriilor lungi, este indicat sa faceti pauze de odihna si relaxare, frecvente.