×

Avertizare

JFolder: :files: Calea nu este un director. Cale: /home/lugojinfo/public_html/images/banat
×

Notificare

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/banat
GYM PELE

Frumusetile Banatului, pastrate si puse în valoare de voluntarii Asociatiei Acasa în Banat

02 Septembrie 2019
Lugoj Info.ro -Frumusetile Banatului, pastrate si puse în valoare de voluntarii Asociatiei Acasa în Banat foto : Acasa in Banat

Voluntarii Acasa în Banat se aduna si pentru a pune în valoare patrimoniul natural al acestei regiuni.

Lugoj Info Online Publicitate

Asadar, sambata, 31 august 2019, la apelul profesorului Iosif Martinescu din Pietroasa, om al locului si pasionat de natura, peste 20 de voluntari s-au mobilizat pentru a da o mana de ajutor la curatenia si amenajarea unor trasee turistice pe cursul superior al raului Bega – Poieni. Înarmati cu manusi si saci, voluntarii au reusit sa adune în cateva ore o camioneta plina de deseuri, doar de pe cursul raului. Printre ”comorile” descoperite au fost buchete de flori de plastic, un cauciuc de tractor, foarte multe pet-uri, pungi de plasic si doze de bere. Dar pentru a pune cu adevarat în valoare zona, a fost si amenajata si reparata poteca ce duce la cascada Sopot, astfel încat turistii sa ajunga în cateva minute acolo. Mai mult, voluntarii au montat panouri de avertizare si informare.

„Asociatia Acasa în Banat ia pentru prima data parte la o actiune de ecologizare si de amenajare a spatiului natural si consideram ca a fost un succes. Ne dorim sa punem în valoare si mai bine patrimoniul natrual al Banatului, iar turismul sa fie unul curat si responsabil”, a declarat presedintele Asociatiei Acasa în Banat, Radu Trifan.

Cascada Sopot se afla în Muntii Poiana Rusca, singurii munti din judetul Timis. Accesul se face prin Comuna Pietroasa, satul Poieni, unde exista si o biserica din lemn, apoi se poate urca pana la tabara Poieni Strîmbu, de unde accesul la cascada este usor.  Toata zona Pietroasa are bogatii naturale si traditii locale care înca se mai pastreaza.

{gallery}banat{/gallery}