vineri, 29 martie 2024
8.9 C
Lugoj
spot_img

Cele mai mari dezavantaje la ghetele de damă din piele în sezonul de toamnă. Tu știai de aceste lucruri?

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

De la sandale și papuci, încetul cu încetul trebuie să te reobișnuiești cu bocancii, ghetele și cizmele, o încălțăminte pe cât de arătoasă, pe atât de sigură și protectoare. 

De multe ori când ne gândi la încălțăminte și la întreaga plajă de posibile exemple, cu siguranță ne va trece prin minte ceva durabil, puternic dar și suficient de delicat pentru confortul picioarelor noastre. Mai ales pentru femei, etalonul acestui sezon în materie de încălțăminte este reprezentat de bine-cunoscuții bocanci de damă, care bifează suficiente beneficii încât o listă de achiziții pentru toamnă nu ar putea fi posibilă fără să nu includem un astfel de articol. Cu toate acestea, beneficiile nu sunt singurele lucruri care vin la pachet cu o astfel de pereche de încălțăminte, pentru că există și câteva lucruri în plus despre care ar trebui să știi:

Bocancii din piele naturală și umezeala 

Acompaniați în mod ideal cu o pereche de jeanși, colanți, un palton, pullover și puțină melancolie, un look autentic specific lunilor de toamnă nu poate fi mai complet de atât. Cu toate acestea, în realitate este foarte dificil să menținem un aspect prezentabil încălțămintei din materiale naturale, care din păcate, este sensibilă la factorii de mediu. 

Pielea naturală folosită la încălțămintea de damă este rareori din alt material în afară de Suede sau Nubuc simplu, adică material foarte finuț, catifelat, călduros, dar… extrem de susceptibil la umezeală și schimbări termice. Tratarea chimică a acestor tipuri de piele este dificilă și costisitoare, astfel multe modele de încălțăminte de piele se strică (adică încep să putrezească) destul de rapid la prima bălăceală în ploile de Noiembrie. Nici nu mai vorbim despre permeabilitate…

Frigul de afară și rigiditatea

Temperaturile scăzute care ne așteaptă în lunile următoare sunt o adevărată amenințare pentru pielea natural deoarece în lipsa cremei protectoare sau a unei piei bine tăbăcite și prelucrate cu atenție, pielea naturală devine rigidă. Astfel, prin uz constant și repetat, acest material considerat premium, ajunge să se rupă mai rău ca un carton ieftin. Tocmai de aceea, este destul de ușor să te lași păcălită de prețurile atrăgătoare la cizmele și bocancii din piele naturală. 

Sună într-adevăr trist, dar este adevărat, mediul și condițiile meteo pot nărui sumele importante de bani pe care le-ai investit într-o pereche de încălțăminte de toamnă, mai ales ținând cont la cât de predispus este pielea la uzură atunci când nu este constant întreținută. Fapt care ne duce la următorul punct:

Pielea ecologică din ziua de azi, aspect plăcut, rezistență surprinzătoare

Un alt adevăr crunt este că pielea naturală a devenit doar un fashion statement, deoarece compușii artificiali din ziua de azi dau foarte tare peste cap concepțiile pe care ni le-am format până acum. Doar gândește-te la faptul că o pereche de bocanci din piele ecologică, îmblăniți cu blană artificială, pot costa la fel de mult ca cele ale unui brand consacrat și să ofere în același timp același grad de protecție, rezistență și luciu, încât doar chimist trebuie să fii ca să-ți dai seama de diferențe. 

Prin urmare, diferența ditre pielea naturală și pielea ecologică se extinde dincolo de clasicele argumente pe care le știm cu toții, care… au o anumită valoare de adevăr. Dar, trebuie să înțelegi că adevărul este undeva la mijloc, fiindcă datorită tehnologiei și înțelegerii asupra lucrurilor din jurul nostru, materialele organice au rămas doar cu reputația, deoarece… există variante… superioare.

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII