GYM PELE

Sapte zile de controale. Transportatorii ilegali din nou in atentia politistilor

14 Octombrie 2019
Lugoj Info.ro -Transportatorii ilegali din nou in atentia politistilor foto : Lugoj Info.ro (ARHIVA)

Autovehiculele pentru transportul de persoanelor sau marfurilor vor fi oprite pentru control, în aceasta saptamana, de politistii rutieri, anunta IPJ Timis.

Activitatile sunt desfasurate simultan în toate statele membre ale U.E.

 “Pe parcursul saptamanii 14 – 20 octombrie a.c., Directia Rutiera a Politiei Romane coordoneaza, la nivel national, o actiune pentru prevenirea accidentelor rutiere produse, în special, din cauza nerespectarii normelor rutiere de conducatorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri si de transport de marfa cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone. 

Actiunea se desfasoara conform Planului de operatiuni al Organizatiei Politiilor Rutiere din Europa (TISPOL).”, au mai anuntat politistii.  

În cele 7 zile, controalele politistilor rutieri (care vor include si principalele artere din judetul Timis) au în vedere respectarea, de catre soferii profesionisti, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranta sau a dispozitivelor de retentie, functionarea corespunzatoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihna, documentele obligatorii ale conducatorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În ceea ce-i priveste pe conducatorii autovehiculelor destinate transportului de marfa, controalele vizeaza si respectarea limitei maxime admise, a greutatii marfurilor sau fixarea corespunzatoare a acestora, precum si respectarea normelor privind transportul marfurilor periculoase.