GYM PELE

Declaratia pe proprie raspundere a fost simplificata

26 Martie 2020
Lugoj Info.ro -Declaratia pe proprie raspundere a fost simplificata

Va semnalam actualizarea MODELULUI declaratiei pe proprie raspundere, accesibil pe pagina https://stirioficiale.ro/, care a fost simplificat în privinta datelor care necesita a fi completate.

service-lugoj

Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop în campurile predefinite, în formatul PDF, necesitand ulterior tiparirea si semnatura olografa a titularului.
• Declaratie pe proprie raspundere: http://s9.ro/154u
• Adeverinta angajator: http://s9.ro/154y
De asemenea, documentul poate fi tiparit si completat olograf („de mana”) în campurile predefinite, necesitand totodata semnatura olografa a titularului.
Totodata, reamintim faptul ca declaratia pe proprie raspundere poate fi redactata integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declaratiei pe proprie raspundere pus la dispozitie.
Precizam faptul ca orice alte initiative de a dezvolta platforme electronice folosite pentru completarea declaratiilor pe proprie raspundere/adeverinte de angajator NU beneficiaza de acordul autoritatilor guvernamentale si nu se realizeaza în colaborare cu acestea. În acest sens, avertizam asupra riscului folosirii, în mod nejustificat, a unor astfel de instrumente electronice pentru prelucrarea si folosirea fara drept a datelor personale.
În privinta prezentarii declaratiei pe proprie raspundere/adeverintei eliberata de angajator personalului abilitat sa verifice documentele, de pe dispozitive electronice (conform art. 4, alin 4, din Ordonanta Militara 3/2020), precizam ca aceasta se va realiza în sensul prezentarii fotografiei documentului mentionat, pe care trebuie sa figureze semnatura olografa a titularului (declaratia pe proprie raspundere) sau autentificarea angajatorului (adeverinta angajator).
Persoana va prezenta declaratia pe proprie raspundere/adeverinta de la angajator împreuna cu actul de identitate, pe care personalul abilitat cu verificarea acestora le va putea fotografia.

Grupul de Comunicare Strategica