Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian

Vara se cumpără combinele frigorifice. Tu știi ce caracteristici contează atunci când alegi una?

26 Iunie 2020
Lugoj Info.ro -Vara se cumpără combinele frigorifice

Ca de obicei, odată cu sosirea verii, cresc vânzările de aparate frigorifice, fie că sunt frigidere, combine frigorifice sau vitrine frigorifice.

Cumpărarea unui congelator sau a unei combine frigorifice este o investiție destul de importantă, pe termen lung, așa că e firesc că nu trebuie făcută în pripă sau în necunoștință de cauză.  Mai întâi, trebuie să decizi dacă ești convins 100% că chiar ai nevoie de un congelator sau de o combină frigorifică în casă, pentru că, dincolo de banii cheltuiți pentru achiziția sa, mai ai câteva probleme secundare: spațiul ocupat în casă și consumul energetic suplimentar. Se știe că aparatele frigorifice sunt conectate non-stop la priză, deci vor consuma curent electric, indiferent cât de eficient din punct de vedere energetic sunt.

Combina frigorifica Beko - utilizare

Dacă vorbim strict de congelatoare, nu toată lumea are nevoie de aceste electrocasnice în casă, întrucât pentru cei mai mulți un frigider cu congelator, o combină frigorifică, adică, este mai mult decât suficient. Dacă obișnuim, însă, să punem conserve pentru iarnă în cantități importante sau preferăm să facem cumpărături în supermarketuri ceva mai rar, atunci se justifică interesul pentru un congelator. Dacă ai stabilit deja și știi foarte clar că ai nevoie de un asemenea electrocasnic, e timpul să începi căutarea de congelatoare sau combine frigorifice, pentru a vedea care e cel mai potrivit pentru tine și pentru nevoile tale. Indiferent că vrei un congelator vertical sau unul orizontal, numit și ladă frigorifică. Sau doar o combină frigorifică.

Aici combina frigorifica Beko- oferte

 1. Mărimea

Da, mărimea contează! Pentru că e important locul în care vei amplasa noul electrocasnic în casă, aproape de o priză, într-un loc suficient de mare pentru a fi ventilat corespunzător. Măsoară locul în care vei amplasa combina frigorifică și apoi caută doar electrocasnice care se încadrează, ca dimensiuni, între limitele respective. E bătaie mare de cap să faci retur unei combine frigorifice mai mari decât ai nevoie și să comanzi alta mai potrivită ulterior. Cu alte cuvinte, măsoară de două ori și taie o dată.

Combina frigorifica Beko – volum, consum

 2. Volumul

În funcție de cât de multe alimente și alte produse ai de congelat, ai opțiuni diverse de volum și, pe cale de consecință, de mărime și consum energetic ulterior. Variantele merg de la 80 de litri până la 800 de litri. Cu cât ai o familie mai numeroasă, deci alimente mai multe de depozitat în congelator sau în combina frigorifică, cu atât ai nevoie de un electrocasnic de genul acesta mai voluminos, mai încăpător.

 3. Consumul de current electric

Ține cont că vorbim de aparate electrocasnice (atât congelatorul, cât și combina frigorifică) care trebuie ținute în mod continuu în priză, deci consumul va fi unul pe măsură. Există, însă, congelatoare tot mai economice din acest punct de vedere, de la clasa A+ în sus. Orientează-te spre acestea. Cu cât mai mulți de + după A, cu atât mai eficiente energetic sunt acestea. În timp, economia pe care o vei face la facturile de curent electric va fi una importantă.

Combina frigorifica Beko – temperatura și sistemul de congelare

 4. Temperatura

Recomandabil ar fi să cauți un congelator sau o combină frigorifică cu congelator care au un interval de temperatură între -4 și -20 de grade Celsius. În acest interval putem depozita atât băuturi, pe care nu le vrem chiar înghețate, până la alimente care au nevoie de congelare pe perioade lungi de timp, de la câteva luni și chiar până la un an.

 5. Sistemul de congelare

Dacă vrei să eviți probleme și să nu pierzi vremea, orientează-te spre combine frigorifice care au sistemul NoFrost, care nu generează gheață, întrucât răcește aerul, nu alimentul, deci nu o să ai nevoie de dezghețare periodică a electrocasnicului tău. Mai puțină bătaie de cap, un mod de funcționare mai eficient.

Combina frigorifica Beko – prețul și sistemul antibacterian

6. Sistem antibacterian

Există modele de congelatoare și combine frigorifice cu ionizare activă, care are efect antibacterian, menținând curat aerul din interior, ceea ce face durata de conservare a alimentelor în stare perfectă mai lungă. Or ăsta nu poate fi decât un avantaj pentru oricine.

 7. Prețul

În ziua de azi, există o gamă extrem de variată de congelatoare și combine frigorifice – de fapt, aparate frigorifice, în general -, cu prețuri pentru toate buzunarele. Brandurile mari, cunoscute, au ajuns să producă și electrocasnice low-cost, pentru a acapara un public cât mai divers, iar brandurile „no name” mizează pe performanțele apropiate de brandurile cunoscute, dar prețuri mai prietenoase. Așadar, indiferent care e bugetul tău, găsești congelator sau combină frigorifică, cu siguranță, și pentru buzunarul tău și pentru nevoile tale.

Combina frigorifica Beko - concluzie

La urma urmei, e vorba de unul dintre cele mai importante aparate electrocasnice din casa oricărui om. Cu toții mâncăm, deci cu toții depozităm alimente, așa că cel mai bine e să le depozităm în cele mai bune condiții.