INCHIRIERE HALE LUGOJ
DPH PARQUET - ANGAJARI

Apa potabila nu este pentru udatul gradinilor!

02 Iulie 2020
Lugoj Info.ro -Apa potabila nu este pentru udatul gradinilor! foto : homelux.ro

În conditiile în care vara lui 2020 se anunta a fi una deosebit de secetoasa si caniculara, Aquatim S.A. face înca un apel catre consumatori sa evite utilizarea apei potabile pentru udatul gradinilor.

Acest mesaj nu este o noutate, compania atragand si pana acum atentia ca sistemul de aprovizionare cu apa a fost dimensionat doar pentru consumul menajer al populatiei. Astfel, folosirea de catre unii utilizatori a apei potabile în alte scopuri poate provoca probleme în alimentarea celorlalti clienti din retea. Iar daca, urmare a secetei, s-ar ajunge si la o reducere a debitelor de apa ale sursei, ar putea interveni restrictii în distributie. Într-o asemenea situatie de criza, utilizarea apei potabile pentru udatul gradinilor sau a spatiilor verzi constituie contraventie si se sanctioneaza conform legii.

Pentru posesorii de gradini exista însa si solutii la îndemana, pe care Aquatim S.A. le recomanda. Una e instalarea în gospodarie a unor bazine de captare a apei de ploaie si folosirea acesteia. O alta e forarea de puturi de mica adancime. Ca exemplu, folosind o pompa actionata de un motor de 1 kW, costul cu energia electrica folosita pentru un m³ de apa extrasa e de sapte ori mai mic decat costul unui m³ de apa potabila, anunta compania timisoreana intr-un comunicat de presa remis Lugoj Info.ro.

Din pacate, de-a lungul timpului s-au depistat însa si cazuri în care unii utilizatori au apelat la o metoda necinstita, încercand sa ocoleasca contorul societatii pentru a nu înregistra consumul real de apa potabila. Dincolo de disconfortul creat altor consumatori din acea retea, reprezentantii Aquatim S.A. reamintesc ca o asemenea interventie constituie infractiune si se pedepseste conform legii.