vineri, 29 martie 2024
8.9 C
Lugoj
spot_img

Au revenit ploile. Apelul facut de specialistii de la Apele Romane catre primarii din zona Lugojului

Data:

spot_img
spot_img
spot_img

Ploile ar putea face ca nivelul mai multor cursuri de apa sa fie in crestere, iar specialistii de la Apele Romane avertizeaza autoritatile locale ca exista riscul ca depozitele de deseuri ramase pe malurile apelor sa blocheze sectiunile de scurgere a apelor si sa provoace inundatii cu impact local major. De aceea, autoritatile locale sunt atentionate sa verifice si sa îndeparteze cu maxima urgenta, acolo unde exista, depozite de deseuri si materiale lemnoase pe malurile si în cursurile de apa. Potrivit legii, acestea au obligatia de a asigura curatenia si salubrizarea digurilor si a malurilor, a cursurilor de apa, asanarea terenurilor insalubre si prevenirea poluarii apelor. De asemenea, trebuie sa verifice modul în care sunt întretinute santurile si rigolele pentru asigurarea scurgerii apelor pluviale. Totodata, populatia este avertizata sa nu mai arunce deseuri în apa si pe malurile apelor, sa-si curete santurile si rigolele proprii pentru a asigura scurgerea apei.
În aceasta perioada, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele rauri din bazinele hidrografice mentionate.
INHGA a emis o avertizare hidrologica COD GALBEN SI COD PORTOCALIU, valabila de vineri, de la ora 15.00, respectiv de la ora 24.00. Sunt anuntate posibile depasiri ale COTELOR DE ATENTIE (COD GALBEN) si ale COTELOR DE INUNDATIE (COD PORTOCALIU).

 

spot_img

LASATI UN MESAJ

Introduceti comentariul dvs.
Introduceti numele dvs.

Distribuie articolul:

Ultimele informatii

Din aceasi categorie
INFORMATII