Romanian Czech English French German Hungarian Italian Portuguese Serbian Spanish Ukrainian
Hala lugoj

Tipuri de termometre și cum se folosesc

02 Octombrie 2020
Lugoj Info.ro -Tipuri de termometre și cum se folosesc

Deținerea unui termometru acasă ar trebui să fie obligatorie, mai ales în această perioadă în care este extrem de important să ne monitorizăm în mod recurent starea de sănătate și, așadar, și temperatura, unul din primele semne ale unei infecții cu coronavirus fiind febra.

Iată așadar, în cazul în care ai nevoie de un termometru pentru casa ta, care sunt principalele tipuri de termometre, cum se folosesc și care sunt avantajele fiecăruia.

Termometru cu mercur

Pe vremuri de nelipsit în majoritatea dulapurilor pentru medicamente, termometrele cu mercur folosesc mercur încapsulat în sticlă pentru a măsura temperatura corpului. Din păcate aceste termometre sunt dificil și periculos de folosit. Termometrele cu mercur nu mai sunt recomandate, deoarece se pot sparge și permit mercurului - care este toxic - să se scurgă din recipient, ceea ce îți poate afecta sănătatea. Dacă ai un termometru cu mercur, nu îl arunca la gunoi, ci găsește un loc special de colectare pentru a-l preda.

Termometru digital

Termometrul digital folosește senzori de căldură electronici pentru a înregistra temperatura corpului. Aceste termometre pot fi utilizate în rect, gură sau axilă. Temperaturile axilei sunt de obicei cele mai puțin exacte. Temperaturile rectale oferă cele mai bune rezultate pentru sugari, în special pentru cei mai mici de 3 luni, precum și pentru copiii cu vârsta până la vârsta de 3 ani. Pentru copiii mai mari și adulți, termometrul pentru uz oral este de obicei exacte, atât timp cât gura este închisă în timp ce termometrul este în poziție. Dacă intenționezi să utilizezi un termometru digital pentru a lua atât temperatura orală cât și cea rectală, va trebui să cumperi două termometre digitale și să etichetezi unul pentru uz oral și unul pentru utilizare rectală. Nu utiliza același termometru în ambele locuri. Avantajele unui astfel de termometru este că majoritatea pot înregistra temperaturile din gură, axilă sau rect adesea într-un minut sau mai puțin și usnt extrem de potrivite atât pentru nou-născuți, sugari și copii, cât și pentru adulți. Ca dezavantaj, este că părinții pot cauza disconfort atunci când iau temperatura copilului pe cale rectală. Totodată, trebuie să aștepți 15 minute după ce ai mâncat sau ai băut pentru a lua o temperatură orală. În caz contrar, temperatura mâncării sau a băuturii poate afecta citirea termometrului. În plus, poate fi dificil pentru copii - sau pentru oricine respiră prin gură - să țină gura închisă suficient de mult timp pentru a obține o citire orală precisă.

Termometru digital pentru urechi

Termometrele digitale pentru urechi folosesc o rază cu infraroșu pentru a măsura temperatura din interiorul canalului urechii. Când sunt poziționate corect, termometrele digitale pentru urechi sunt rapide și, în general, confortabile pentru copii și adulți. Termometrele digitale pentru urechi sunt potrivite pentru sugarii mai mari de 6 luni, copiii mai mari și adulții. În schimb, însă, termometrele digitale pentru urechi nu sunt recomandate nou-născuților. Ceara urechii sau un canal al urechii mic și curbat pot interfera cu acuratețea temperaturii luate cu un termometru digital pentru urechi.