Incepe marea provocare pentru noua administratie. Sistemul de colectare a deseurilor menajere s-ar putea schimba in scurt timp

14 Decembrie 2020
Lugoj Info.ro - Sistemul de colectare a deseurilor menajere s-ar putea schimba in scurt timp foto : Lugoj Info.ro (Arhiva)

Administratia locala cauta solutii pentru rezolvarea problemelor privind colectarea deseurilor de la populatie.

Conducerea primariei si Retim au avut discutii intese in ultimele saptamani cu privire la faptul ca in mai multe cartiere pubelele sunt pline de deseuri iar lugojenii sunt din ce in ce mai nemultumiti de situatie. Desi nu au anuntat nimic oficial, cele doua parti par sa fi ajuns la o intelegere care sa rezolve aceasta problema ce persista de luni de zile. Reprezentantii Primariei Lugoj sustin ca una si totodata cea mai agreata varianta este reinfiintarea unor zone in care sa fie amplasate noi pubele si sa fie depozitat gunoiul, altele decat cele existente in prezent. ”Acum, pubelele sunt amplasate pe spatii verzi, la usile blocurilor. Lucrurile o sa se schimbe. Intentia Primariei este de a construi niste asa zise tarcuri in care sa fie introduse pubelele. Un prim pas ar fi identificarea locurilor unde vor fi infiintate aceste locuri de depozitare a deseurilor menajere. Au fost deja discutii cu reprezentantii asociatiilor de proprietari, cu oamenii din cartiere si cautam solutii pentru ca disconfortul sa fie cat mai mic”, au declarat reprezentantii Primariei Lugoj pentru Lugoj Info.ro. Problemele cu deseurile menajere au inceput imediat ce Retim a preluat contractul de ridicare a gunoaielor in municipiul Lugoj. Reprezentantii companiei sustineau ca s-a ajuns in aceasta situatie in mai multe cartiere deoarece populatia sau asociatiile inchiriaza mai putine pubele decat e necesar si in aceste conditii zonele de depozitare sunt arhipline. Administratia Boldea a solicitat in acest an un termen de un an de zile pentru rezolvarea problemelor. Ramane de vazut daca si in cat timp noua conducere a orasului rezolva aceasta problema care ii deranjeaza pe tot mai multi lugojeni.