GYM PELE

“Revolutia nu a avut loc pentru a da mancare la saraci ori pentru a face chefuri de partid cu lautari”. Mesajul primarului cu ocazia comemorarii eroilor lugojeni

20 Decembrie 2020
Lugoj Info.ro -Mesajul primarului cu ocazia comemorarii eroilor lugojeni

Primarul Lugojului a transmis un mesaj locuitorilor, cu ocazia comemorarii eroilor lugojeni care si-au dat viata pentru libertate.

Claudiu Buciu isi exprima speranta ca tinerii se vor intoarce acasa si ca e nevoie ca orasul sa scape de influentele comunismului. Primarul nu ezita sa reaminteasca de faptul ca revolutia a fost deturnata.

“Lugojul s-a eliberat!

În 20 decembrie 1989, acum peste 31 de ani, Lugojenii au iesit în strada pentru a fi liberi. Un regim opresiv în mod fatis ne-a redus libertatile la un mod de existenta limitat doar la satisfacerea nevoilor primare. Au murit oameni pentru libertatea de gandire si exprimare, pentru egalitatea de sanse, pentru libertatea de miscare ori pentru libertatea de a fi tu însuti.

Revolutia a fost însa deturnata de cei care stiau cum merg lucrurile, chiar daca nu în mod fatis... Clasa politica ce a dominat ultimii 30 de ani nu avea cum sa ne ofere o reala schimbare. Statul condus de cei care au preluat puterea în 1989 este departe de cetateni si astazi. Romanii au schimbat ceva doar prin eforturi proprii, individuale, punctual, de cele mai multe ori, cu împotrivirea statului.

La 31 de ani de la Revolutie, în timp ce unii împart saracilor fasole cu ciolan, eu cred ca trebuie sa fim decenti si discreti, sa depasim resemnarea în neputinta si sa întelegem ca Revolutia nu a avut loc pentru a da mancare la saraci ori pentru a face chefuri de partid cu lautari ori pentru a plati “revolutionarii” pentru ca au fost în strada. Adevaratii Revolutionari sunt eroi, ori n-au cerut niciodata nimic Romaniei!

La 31 de ani de la Revolutie suntem obligati si determinati sa o ducem pana la capat. Tinerii Lugojului trebuie implicati masiv în viata cetatii, trebuie lasati sa învete sa ia deciziile corecte cu privire la soarta Lugojului. Am reusit sa ne scapam de aproape toate relicvele locale ale comunismului, din aproape toate partidele, vom continua pana ce influenta lor va disparea de peste tot.

Ne dorim sa lasam Lugojul tinerilor implicati, competenti, care cred în orasul nostru frumos, dar ascuns lumii de conducatorii din ultimii 30 de ani.

Vom face ce este dureros dar necesar, indiferent de soarta noastra ca politicieni.

Lugojul s-a eliberat pentru a fi, în sfarsit, redobandit de tinerii înstrainati. Tinerii trebuie sa se reîntoarca acasa. Cei care nu au plecat de aici sunt înca straini prin lipsa posibilitatii de a se implica în viata cetatii. Vom face totul pentru a-i implica. Pentru cei care au plecat de aici, chiar daca nu se vor mai întoarce, e bine sa le oferim dreptul de a sti ca ACASA e bine.

Vesnica recunostinta doar Eroilor Revolutiei!”, se arata in mesajul transmis de Claudiu Buciu.