Imprimă această pagină

Circulatia persoanelor ramane interzisa intre orele 23 si 5 ! Zeci de politisti si jandarmi vor fi pe strazi in noaptea de Revelion

31 Decembrie 2020
Lugoj Info.ro -Circulatia persoanelor ramane interzisa intre orele 23 si 5 ! foto : Lugoj Info.ro (Arhiva)

Avand în vedere contextul epidemiologic actual si masurile de protectie sanitara, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus suplimentarea efectivelor care vor actiona în minivacanta de Revelion pentru a proteja siguranta si sanatatea cetatenilor.

Efectivele de ordine publica vor avea o prezenta vizibila si activa în  teren pentru a putea interveni rapid în cazul producerii unor evenimente nedorite si pentru a descuraja comiterea unor fapte ilegale si activitatile care pot favoriza raspandirea virusului SARS-CoV-2, anunta Ministerul de Interne. Angajatii MAI vor acorda o atentie deosebita actiunilor de verificare a modului în care sunt respectate normele de protectie sanitara în Noaptea de Revelion cand în mod traditional se organizau petreceri, cu numar mare de oameni fie în case private sau în diferite localuri, fie în spatii deschise. In noapte dintre ani sunt în vigoare mai multe prevederi care se aplica pe durata starii de alerta pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei în functie de rata de infectare din zona în care va aflati. Sunt interzise desfasurarea de petreceri sau organizarea de evenimente private, precum mese festive, în spatii închise sau deschise. Nu este permisa activitatea în baruri, cluburi si discoteci. În toate localitatile se interzice circulatia persoanelor în afara locuintei în intervalul orar 23.00-5.00, cu exceptia deplasarilor în interes profesional, pentru asistenta medicala, precum si pentru alte motive justificate prevazute de lege. Pentru verificarea motivului deplasarii în interes profesional,  persoanele sunt obligate sa prezinte, la cererea autoritatilor abilitate, legitimatia de serviciu sau adeverinta eliberata de angajator ori o declaratie pe propria raspundere. Politistii vor monitoriza, zilnic, traficul rutier cu aparate radar, pe toate drumurile nationale, judetene si autostrazi, pentru a descuraja conducatorii auto care sunt tentanti sa depaseasca viteza legala si pot deveni un pericol pentru siguranta circulatiei. Avand în vedere ca multi cetateni obisnuiesc sa utilizeze în aceste zile diverse materiale pirotehnice, se atrage atentia ca acestea pot fi un pericol pentru cei din jur daca nu sunt folosite necorespunzator. Pentru prevenirea incendiilor si a altor situatii nedorite ce pot fi generate de utilizarea necorespunzatoare a materialelor pirotehnice, pompierii recomanda sa nu le utilizati în spatii închise, în spatii cu  aglomerari de persoane, în balcoane, holuri de bloc si pe terase. De asemenea, acestea nu trebuie aruncate în foc sau depozitate în vecinatatea surselor de încalzire. Utilizarea de catre copiii nu este indicata si poate fi periculoasa chiar în cazul materialelor pirotehnice cu nivel de risc aparent redus.

 

Citeste si: