Se micsoreaza numarul elevilor în clasa! Cati elevi vor lua loc in banci intr-o sala de curs

25 Ianuarie 2021
Lugoj Info.ro -Se micsoreaza numarul elevilor în clasa!

Ministerul Educatiei a anuntat modificari in structura claselor in invatamant.

Ministrul Sorin Mihai Cîmpeanu a decis ca numarul de elevi, în clasele de început de ciclu în învatamantul liceal cu frecventa - zi, se va reduce:

- de la 28 la 24 de elevi în clasa pentru filiera tehnologica si învatamantul profesional, inclusiv dual, precum si pentru filiera vocationala - profil sportiv, teologic, pedagogic si învatamantul liceal de arta;

- de la 28 la 26 de elevi în clasa pentru filiera teoretica.

Ordinul de ministru pentru aprobarea Metodologiei privind fundamentarea cifrei de scolarizare pentru învatamantul preuniversitar de stat, evidenta efectivelor de prescolari si elevi scolarizati în unitatile de învatamant particular, precum si emiterea avizului conform în vederea organizarii retelei unitatilor de învatamant preuniversitar pentru anul scolar 2021-2022 a fost transmis la Monitorul Oficial. Decizia modifica ordinul de ministru nr. 5.599/2020.

“Avand în vedere modificarile promovate, activitatile specifice mobilitatii personalului didactic de predare din învatamantul preuniversitar (privind constituirea, încadrarea si vacantarea posturilor didactice/catedrelor din unitatile de învatamant preuniversitar) au fost decalate corespunzator. Astfel, inspectoratele scolare vor transmite pana la data de 1 februarie 2021, la Ministerul Educatiei, proiectele planurilor de scolarizare revizuite conform noilor reglementari, în vederea fundamentarii cifrei de scolarizare pentru învatamantul preuniversitar de stat. Aceasta masura se constituie într-un pas concret în directia Romaniei Educate”, au transmis cei de la Ministerul Educatei.