Nu au fost in stare sa finalizeze studiul in aproape trei ani. Proiectantul care le-a dat lugojenilor mari batai de cap, are acum probleme si la Timisoara

23 Februarie 2021

Primarul Timisoarei, Dominic Fritz a anuntat ca a decis reziliera a doua contracte care vizau realizarea studiilor si proiectelor pentru bazele sportive din Calea Buziasului si Calea Sagului.

Unul dintre contracte, cel al bazei sportive din Calea Buziasului a fost atribuit firmei Rheinbrucke SRL in urma unei licitatii si a fost încheiat în 22 mai 2018, la un pret de 290.000 de lei, plus TVA. Contractul prevedea în prima faza realizarea studiului de fezabilitate în 60 de zile, iar în a doua faza realizarea proiectului tehnic în alte 60 de zile. La aproape trei ani de la semnarea contractului pentru proiectarea bazei sportive din Calea Buziasului, reprezentantii Primariei Timisoara au stabilit ca firma nu si-a îndeplinit obligatiile, fapt pentru care s-a decis rezilierea contractului. Rheinbrucke SRL a fost implicata la Lugoj in mai multe lucrari cu probleme, cel mai rasunator fiind cel al proiectarii strandului municipal. Desi au fost acuzati de greseli mari de proiectare, celor de la Rheinbrucke nu li s-a intamplat nimic, beneficiind din plin de clementa fostei administratii locale si asta dupa ce aceeasi firma a proiectat si casa nepoatei fostului primar Francisc Boldea. Primarul Timisoarei e decis sa ceara daune firmei pentru fiecare zi de intarziere deoarece administratia de pe malurile Begai este nevoita sa reia licitatia pentru lucrare, ceea ce implica intarzieri in finalizarea intregului proiect.