Parintii tinuti la porti, inauntru se fac serbari cu animatori si fotografi. Primarul nevoit sa atraga public atentia ca accesul persoanelor straine este strict interzis in gradinite si scoli

23 Februarie 2021
Lugoj Info.ro -Parintii tinuti la porti, inauntru se fac serbari cu animatori si fotografi foto : Lugoj Info.ro (Arhiva)

In timp ce Lugojul inregistreaza infectare dupa infectare, in unitatile de invatamant unele cadre didactice continua sa arate cat sunt de inconstiente.

Cativa parinti si-au exprimat marti ingrijorarea in legatura cu faptul ca la doua unitati de invatamant, o gradinita si o scoala, accesul in salile de curs nu este restrictionat complet. Oamenii au reclamat faptul ca mai multe animatoare si un fotograf au fost vazuti in timp ce au patruns in salile de cursuri pentru a face poze elevilor, de 1 si 8 martie. Parintii erau nemultumiti si de faptul ca indivizii nu ar fi respectat normele elementare de protectie si anume purtarea mastii si astfel i-ar fi pus in pericol pe cei mici. Nemultumirile parintilor, indreptatite, au ajuns si la primarul Lugojului, Claudiu Buciu fiind nevoit sa atraga atentia sefilor de institutii sa nu permita oricui accesul in unitatile de invatamant. “Primaria Municipiului Lugoj solicita conducatorilor institutiilor de învatamant sa protejeze sanatatea copiilor prin aplicarea stricta a normelor sanitare. În special, dorim sa se acorde o atentie deosebita interzicerii accesului persoanelor straine care nu au o legatura stricta cu procesul educational (ex. fotografi, cameramani, etc.). Desfasurarea procesului de învatamant în mod clasic (nu online) este extrem de importanta pentru calitatea actului de învatamant. Va solicitam sa nu puneti în pericol dreptul elevilor de a participa la cursuri, avand în vedere ca deja au aparut cazuri de infectare în anumite institutii de învatamant din Municipiul Lugoj. Orice abatere de la normele în vigoare va fi sesizata imediat autoritatilor competente”, a anuntat primarul. Politistii, jandarmii si politistii locali vor avea in vedere toate unitatile de invatamant si vor lua la intrebari orice persoana care iese sau intra in scoli ori gradinite. Pana luni, patru copii care frecventau gradinite de pe raza municipiului Lugoj au fost declarati infectati cu coronavirus.