Primarul face primele demersuri pentru extinderea unitatilor de invatamant. Interes urias pentru clasele gimnaziale de la liceele lugojene

05 Martie 2021
Lugoj Info.ro -Primarul face primele demersuri pentru extinderea unitatilor de invatamant. foto : Lugoj Info.ro (Arhiva)

Primarul Lugojului, Claudiu Buciu a facut primii pasi pentru construirea a doua noi corpuri de cladire la liceele Coriolan Brediceanu si Iulia Hasdeu.

Buciu sustine ca se impune extinderea numarului de sali de clasa pentru ciclul gimnazial, in conditiile in care sunt solicitari tot mai multe din partea parintilor. In ultimii ani se constata o migratie tot mai mare a elevilor de la scolile generale, dar si de la scolile din mediul rural din ciclul gimnazial spre licee, astfel ca invatamantul lugojean trebuie sa se adapteze la noile cerinte. Aproape ca a devenit o practica printre parinti sa isi directioneze copiii catre licee si asta datorita rezultatelor obtinute de elevi si profesori, dar si a faptului ca trecerea in ciclul urmator nu ar mai fi atat de brusca. Administratia lugojeana crede ca exista resurse financiare pentru ridicarea celor doua corpuri de cladire noi si sunt luate in calcul atat accesarea de fonduri europene, cat si o finantare din bugetul local. Din nefericire, fosta administratie a Lugojului a ignorat aproape total investitiile din fonduri europene in scoli, asa ca orasul nostru a ramas mult in urma in comparatie cu alte orase din vestul tarii, cand vine vorba de infrastructura scolara. Primarul Lugojului a laudat de cate ori a avut ocazia directorii de scoli care nu s-au bazat pe ajutorul lui Boldea si au atras bani prin diferite proiecte proprii. Buciu sustine ca in acest moment administratia locala s-a pregatit sa sprijine profesorii si elevii si se va implica activ in cresterea calitatii invatamantului pe plan local.