Vreme tot mai calda. La sfarsitul acestei saptamani sunt asteptate si primele episoade de averse si descarcari electrice

29 Martie 2021
Lugoj Info.ro -La sfarsitul acestei saptamani sunt asteptate si primele episoade de averse si descarcari electrice foto : Lugoj Info.ro (ARHIVA)

Administratia Nationala de Meteorologie a anuntat prognoza meteo pentru perioada 29 martie – 11 aprilie.

Meteorologii anunta ca in prima parte a intervalului, vremea va fi în încalzire treptata, astfel ca temperatura aerului va creste de la valori sub normele perioadei la început (maxime de 12...14 grade si minime de 3...5 grade), la o medie a celor diurne de 18...20 de grade si nocturne de 6...8 grade, peste cele climatologic specifice. Din 3 aprilie pana la sfarsitul celor doua saptamani de prognoza sunt estimate oscilatii termice destul de importante, astfel ca zilele calde (cu maxime în medie de 18...22 de grade) vor alterna cu perioade caracterizate de o vreme mai rece (valori la amiaza de 12...15 grade). În tot acest interval, mediat regional, minimele termice vor fi de 3...8 grade. Pana în data de 1 aprilie, regimul pluviometric va fi deficitar, ploi slabe fiind posibile doar pe spatii mici. În data de 2 aprilie vor fi local manifestari de instabilitate atmosferica (averse, descarcari electrice), ulterior, pana la sfarsitul intervalului de referinta, probabilitatea pentru ploi temporare va fi relativ ridicata si vor fi posibile perioade cu excedent pluviometric. Estimarea este realizata folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durata (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime si minime, mediate pentru fiecare regiune a tarii si adaptate local cu modele statistice si sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicata de aparitie a precipitatiilor.