Cine este Valeriu Popovici, membrul USR Gavojdia, organizatorul miscarii „Fara masca” din Lugoj

29 Martie 2021
Lugoj Info.ro -Cine este Valeriu Popovici, membrul USR Gavojdia, organizatorul miscarii „Fara masca” din Lugoj foto : facebook.com

Duminica noaptea, la Lugoj, aproape 30 de persoane au protestat in fata Primariei Lugoj impotriva masurilor luate de autoritatile centrale pentru impiedicarea infectarii populatiei cu coronavirus.

Miscarea aparuta parca din senin, a fost impinsa de la spate, pe retelele de socializare, de mai multe conturi false iar printre protestatarii de la Lugoj si-au facut aparitia persoane controversate cunoscute in ultimii ani pentru actiuni violente. Cei care au sustinut pe retelele de socializare ca reprezinta vocea lugojenilor, sunt de fapt niste insi din comunele invecinate Lugojului. Mai multi participanti la adunare l-au indicat ca si organizator al actiunii pe Valeriu Popovici, un individ care nu locuieste la Lugoj si care ar fi din Salbagel, comuna Gavojdia. Popovici este cel care a depus luni la Primaria Lugoj doua solicitari de aprobare a unei actiuni de protest, ambele respinse de sefii politiei, jandarmeriei si politiei locale care au avut o intalnire cu primarul Lugojului, pe aceasta tema. Prima cerere a putut fi cu greu descifrata de cei care pot lua decizii de autorizare a actiunilor de protest. In urma discutiilor s-a constatat ca cererile nu indicau ziua, locul si nici motivul protestului, astfel ca ambele solicitari au fost respinse. Cei care il cunosc pe Valeriu Popovici sustin ca acesta are un comportament ciudat si s-a intors de mai bine de un an in tara dupa ce a stat o perioada lunga in Italia. Popovici este membru USR Gavojdia si a fost implicat in campania electorala din toamna anului trecut cand a candidat pentru o functie de consilier local in comuna de langa Lugoj. Datorita comportamentului sau, individul a ramas doar membru in cadrul organizatiei locale, mai spun cunoscutii. Presedintele USR Timis, Cristian Mos sustine ca implicarea lui Popovici in protestele de la Lugoj nu reprezinta pozitia USR si a cerut de indata verificari la filiala USR Gavojdia. Mos precizeaza ca Popovici nu mai este membru in cadrul filialei locale Gavojdia. Politistii au aplicat la mitingul de duminica noaptea amenzi in valoare de 16.000 de lei.