Atentionare de calatorie. Regatul Danemarcei prelungeste perioada de efectuare a controalelor la frontiere pana in 11 noiembrie 2021

10 Mai 2021
Lugoj Info.ro -Regatul Danemarcei prelungeste perioada de efectuare a controalelor la frontiere pana in 11 noiembrie 2021 foto : directbooking

Ministerul Afacerilor Externe informeaza cetatenii romani care tranziteaza sau intentioneaza sa se deplaseze în Regatul Danemarcei ca autoritatile daneze au anuntat prelungirea perioadei de efectuare a controalelor la frontierele de stat, pana la data de 11 noiembrie 2021.

Miruna International
Miruna Lugoj

Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa se asigure ca detin în permanenta asupra lor, pe timpul calatoriei spre si dinspre Regatul Danemarcei, un act de identitate valabil (pasaport sau carte de identitate nationala).

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Copenhaga: +4539407177, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center în regim de permanenta.

De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu o situatie dificila, speciala, cu un caracter de urgenta, au la dispozitie si telefonul de permanenta al misiunii diplomatice a Romaniei în Regatul Danemarcei: +4527355537. Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani consultarea paginilor de Internet: http://copenhaga.mae.rowww.mae.ro si reaminteste faptul ca cetatenii romani care calatoresc în strainatate au la dispozitie aplicatia „Calatoreste în siguranta” (www.mae.ro/app_cs), care ofera informatii si sfaturi de calatorie.