GYM PELE

Guvernul a adoptat amanarea depunerii declaratiei de beneficiar real

28 Mai 2021
Lugoj Info.ro -Guvernul a adoptat amanarea depunerii declaratiei de beneficiar real

Guvernul a adoptat proiectul de Ordonanta de Urgenta a Guvernului pentru prelungirea unor termene privind depunerea unor documente prevazute în sarcina persoanelor juridice înregistrate la Registrul Comertului.  

service-lugoj

Ordonanta stabileste termenul pentru depunerea declaratiei anuale de beneficiar real în anul 2021 la data de 1 octombrie, indiferent de data aprobarii situatiilor financiare anuale. “Mentionam ca declaratia anuala de beneficiar real a fost reintrodusa prin Legea nr. 101/2021 cu un termen de depunere de 15 zile de la data aprobarii situatiilor financiare anuale. Acest termen scurt a fost introdus chiar în perioada în care persoanele juridice obligate sa depuna declaratia anuala de beneficiar real aproba situatiile financiare anuale. Acest lucru a generat incertitudine cu privire la obligatiile de declarare ale persoanelor juridice prin raportare la momentul aprobarii situatiilor financiare si cel al intrarii în vigoare a Legii nr. 101/2021”, au anuntat reprezentantii Ministerului Economiei, Antreprenoriatului si Turismului.

Ordonanta de Guvern adoptata raspunde atat nevoii ca la sfarsitul perioadei de raportare Registrul beneficiarilor reali sa colecteze datele tuturor persoanelor juridice supuse raportarii, cat si ca aceasta colectare sa aiba loc într-o fereastra de timp previzibila si rezonabila, indiferent de momentul aprobarii situatiilor financiare anuale.