GYM PELE

Regatul Spaniei isi modifica conditiile de intrare in tara pentru romani. Ce documente mai trebuie prezentate la sosirea in Spania

20 Iunie 2021
Lugoj Info.ro -Regatul Spaniei isi modifica conditiile de intrare in tara pentru romani

Ministerul Afacerilor Externe precizeaza ca autoritatile spaniole au revizuit conditiile de intrare pe teritoriul Regatului Spaniei pentru persoanele care sosesc din Romania.

Noile masuri se aplica începand cu data de 21 iunie 2021. Astfel, începand cu data de 21 iunie 2021, ca urmare a deciziei autoritatilor spaniole, Romania nu se mai afla în categoria statelor cu risc de infectare. Astfel, cetatenii care sosesc din Romania în Spania pe cale aeriana nu mai trebuie sa prezinte la intrarea în Spania urmatoarele documente, stabilite anterior: certificat care atesta vaccinarea completa împotriva COVID-19, test negativ PCR sau antigen sau certificat de recuperare post-COVID-19. Lista actualizata se poate consulta accesand pagina de internet: https://www.mscbs.gob.es/profesionales/saludPublica/ccayes/alertasActual/nCov/spth.htm. Totodata, MAE precizeaza ca ramane valabila obligatia ca toate persoanele care calatoresc spre Spania, pe cale aeriana sau maritima, sa completeze, anterior efectuarii calatoriei, un formular privind starea de sanatate, prin intermediul aplicatiei Spain Travel Health (SpTH) sau a paginii de internet www.spth.gob.es. În situatia în care pasagerul este minor sau o persoana dependenta, formularul poate fi completat de catre tutore, care va fi responsabil pentru veridicitatea informatiilor furnizate. Ulterior completarii formularului, se va genera un cod unic QR de sanatate, care va trebui prezentat (digital sau pe suport hartie) la controlul de sanatate efectuat în aeroportul/portul de destinatie. Daca formularul va fi semnat din aplicatie, acesta va aparea în sectiunea „Calatoria mea”, iar utilizatorul va receptiona si un e-mail care poate fi imprimat. 

Cetatenii romani pot solicita asistenta consulara la numarul de telefon al Ambasadei Romaniei la Madrid +34/917.344.004, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate si preluate de catre operatorii  Call Center în regim de permanenta. De asemenea, cetatenii romani care se confrunta cu situatii deosebite, cu caracter de urgenta (ex.: decese, accidente cu victime, situatii de pericol, calamitati sau cu caracter extraordinar) au la dispozitie telefonul de urgenta al Sectiei Consulare: +34/669.362.202.  

Ministerul Afacerilor Externe recomanda consultarea paginilor de internet  http://www.mae.ro/node/51930  si http://madrid.mae.ro, informarea temeinica anterior efectuarii deplasarilor în strainatate, precum si respectarea cu strictete a masurilor aplicabile în contextul pandemiei de Covid 19.