Imprimă această pagină

Baza sportiva din zona Plopi intra in malaxorul birocratic. Compania Nationala de Investitii ar putea scoate la licitatie lucrarea in cateva luni

27 Iulie 2021
Lugoj Info.ro- Compania Nationala de Investitii ar putea scoate la licitatie lucrarea in cateva luni

Compania Nationala de Investitii a aprobat in aceste zile finantarea bazei sportive din zona fostei autogari.

Practic, in perioada urmatoare se va cauta un constructor care sa inceapa lucrarile. Procedurile birocratice nu sunt deloc usoare, astfel ca este de asteptat ca primele lucrari sa inceapa doar anul viitor dupa ce vor fi obtinute avizele si aprobarile aferente acestei constructii. Lugojul a reusit sa obtina finantarea bazei dupa mai multe discutii pe care administratia locala le-a purtat in ultimele luni cu reprezentanti ai Ministerului Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei. Din nefericire, Lugojul are depuse mai multe proiecte interesante, insa aproape toate au fost abandonate. Noua administratie locala a reusit sa deblocheze doar aceasta baza sportiva urmand ca o data cu realizarea acestui obiectiv sa incerce sa actualizeze documentele si pentru alte proiecte sau sa depuna altele noi. Baza sportiva ce va fi ridicata la Lugoj este realizata in cadrul subprogramului „Complexuri sportive” care este derulat de Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei prin Compania Nationala de Investitii.

Baza sportiva TIP 1 va avea urmatoarele functiuni:


► Teren sportiv fotbal dimensiuni omologate UEFA si FRF cu dimensiuni
105m x 68m cu nocturna si tribune pentru 500 de spectatori
► Teren sportiv mic ce va fi tusat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis
si va avea dimensiunea de 20m x 40m
► Cladire vestiare si administrativa
► Parcare autovehicule si autocar

Valoarea construirii unei astfel de baze este estimata la aproximativ 2 milioane de euro. In luna aprilie a acestui an, Primaria Lugoj si Consiliul Local Lugoj au predat catre Compania Nationala de Investitii terenul situat pe strada Morilor.

Citeste si: