GYM PELE

Politistii recomanda mai multor persoane sa nu urce la volan in aceste zile

30 Iulie 2021
Lugoj Info.ro -Politistii recomanda mai multor persoane sa nu urce la volan in aceste zile

Politistii rutieri atrag atentia tuturor participantilor la trafic ca in aceste zile disconfortul termic va fi accentuat.

service-lugoj

Pentru a evita evenimentele rutiere, oamenii legii recomanda soferilor urmatoarele:  

-   sa foloseasca sistemele de climatizare;

-   sa se asigure ca presiunea din pneuri este cea recomandata pentru sezonul cald;

-   sa evite pe cat posibil calatoriile în jurul pranzului, în special persoanele în varsta;

-   sa nu conduca daca sunt obositi. Oboseala este considerata de catre specialisti una dintre cauzele generatoare ale multor tragedii ce se întampla, de regula, pe drumurile publice, mai ales la sfarsit de saptamana;     

-  sa nu conduca dupa ce au consumat bauturi alcoolice, acest lucru constituie un factor de risc pentru traficul rutier, favorizand producerea accidentelor;

-  sa nu vorbeasca la telefon în timpul mersului, fara a folosi dispozitivele speciale “maini libere”.

Temperatura ridicata din habitaclul masinii va accentua starea de oboseala ce se manifesta la început prin întarzierea reactiilor, dificultate în concentrare, cascatul repetat, clipirea foarte deasa si se termina cu adormirea la volan. De asemenea, trebuie tratate cu toata atentia reflexiile date de razele solare foarte puternice, din parbriz ori pe asfalt, reflexii ce pot crea dificultati neasteptate celui de la volan, oferindu-i surprize neplacute.

Oamenii legii fac apel la persoanele bolnave sa nu urce la volan in aceste zile. “ Recomandam persoanelor cu probleme cardiace sau de alta natura medicala, menite a împiedica conducerea autovehiculelor în conditii de siguranta, sa evite pe cat posibil deplasare cu autovehiculul în perioadele de timp caniculare, iar daca este imperios necesara deplasarea sa aiba un însotitor în autovehicul”, precizeaza politistii care solicita conducatorilor de autovehicule sa circule cu atentie, calm si sa dea dovada de respect în trafic, deoarece un comportament agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmari nedorite.