Care este produsul de curățare ideal pentru tipul dvs. de piele?

17 Septembrie 2021
Lugoj Info.ro -Care este produsul de curățare ideal pentru tipul dvs. de piele?

Un produs de curățare a feței este baza oricărui regim de îngrijire a pielii, iar acest produs de bază, dar esențial, stabilește scena pentru produsele care urmează.

Cu toate acestea, produsele pentru spălarea feței nu sunt unice și este important să vă cunoașteți tipul specific de piele, astfel încât să puteți alege formula care oferă pielii dvs. ingredientele de care are nevoie, ajutând în același timp la evitarea efectelor secundare nedorite. Experții de la CeraVe vă prezintă această listă de produse de curățare destinate pielii delicate ale feței și cum să îl alegeți pe cel mai bun, în funcție de tipul dvs. de ten. Scopul principal al curățării feței este de a îndepărta machiajul, murdăria și excesul de ulei de pe piele, dar acest pas inițial de îngrijire a pielii oferă, de asemenea, o oportunitate de a obține beneficii suplimentare din ingrediente specifice care pot îmbunătăți sănătatea și aspectul general al tenului. Formula ideală de curățare a feței depinde de tipul de piele, care se poate schimba de la sezon la sezon și chiar fluctua în funcție de factori hormonali sau de mediu (cum ar fi călătoria într-un climat cu care pielea dvs. nu este obișnuită). Cele cinci tipuri principale de piele sunt normală, uscată, grasă, mixtă și sensibilă. Există mai multe opțiuni de curățare a feței pentru fiecare și puteți alege și pe baza preferințelor dvs. de textură.

Mituri și concepții greșite privind curățarea feței

  • Curățarea nu este un pas esențial pentru îngrijirea pielii
  • Dacă pielea se simte strânsă după spălare, înseamnă că este complet curată
  • Curățarea mai mult de două ori pe zi și după sport poate ajuta la reducerea acneei
  • Nu este nevoie să vă ajustați produsul de curățare pe baza schimbărilor sezoniere ale vremii

Atunci când alegeți un produs de curățare a feței, opțiunile pot fi copleșitoare, dar cunoașterea tipului dvs. de piele facilitează restrângerea acestei game. Curățarea înseamnă mai mult decât simpla spălare a murdăriei, a machiajului și a excesului de sebum, iar acest pas important de îngrijire a pielii vă poate ajuta să vă adresați preocupărilor și nevoilor unice ale pielii. Luați în considerare aceste elemente de bază despre tipul dvs. de piele:

 

  • Piele normală: Acest tip de piele nu prezintă uscăciune excesivă sau sebum și, în general, nu are pori vizibili, acnee și sensibilitate.
  • Piele uscată: Pielea este considerată uscată atunci când îi lipsește hidratarea și uleiurile naturale. Acest tip de piele poate avea o textură aspră, linii și riduri vizibile, matifierea și pierderea elasticității, precum și o sensibilitate crescută și o senzație strânsă, inconfortabilă.
  • Pielea grasă: Pielea grasă produce prea mult sebum și este posibil să prezinte pori măriți, puncte negre, cosuri și strălucire nedorită.
  • Piele mixtă: Acest tip de piele are zone de uscăciune și zone de sebum. Este obișnuit să prezinte și textură aspră în unele zone și pori măriți, puncte negre și strălucire în altele (în special în jurul nasului, bărbiei și frunții).
  • Piele sensibilă: Tipurile de piele sensibilă tind să reacționeze la factori externi, inclusiv produsele de îngrijire a pielii. Semnele pielii sensibile pot include usturimi, arsuri și roșeață.

Tipuri de produse de curățare pentru față

După ce vă înțelegeți mai bine tipul de piele, este mult mai ușor să selectați produsul facial adecvat și, în majoritatea cazurilor, tot ce trebuie să faceți este să citiți eticheta. Marea majoritate a produselor de curatare CeraVe indică în mod clar tipurile de piele pentru care sunt concepute chiar pe etichetă, așa că rețineți acest lucru în timp ce faceți cumpărături. Acest lucru se aplică pentru o mare varietate de opțiuni de produse de curățare facială disponibile și este posibil să preferați un tip dimineața, altul noaptea și potențial o formulă diferită pentru sală sau când sunteți în deplasare. Indiferent de produsul pe care îl alegeți, un cleanser CeraVe care conține ceramide poate ajuta la asigurarea unei curățări eficiente, fără a perturba bariera pielii.

Geluri de curățare a feței

Un cleanser gel îndepărtează în mod eficient machiajul, murdăria și excesul de sebum, iar aceste formule ușoare produc în general spumă. Produsele de curățare facială tip gel CeraVe pot fi formulate cu ingrediente suplimentare, cum ar fi acidul hialuronic pentru hidratare, iar produsul CeraVe de curățare Renewing SA prezintă acid salicilic pentru o exfoliere ușoară - dar este important să căutați un produs de curățare ușoară, care să nu elimine uleiurile naturale ale pielii. Se potrivește tipurilor de piele normală, grasă și sensibilă.

Creme și loțiuni de curățare a feței

Pe lângă îndepărtarea eficientă a machiajului, a murdăriei și a excesului de sebum, aceste produse de spălare a feței oferă beneficii hidratante și calmante, cu o textură reconfortantă. În funcție de produs, loțiunea și cremele de curățare faciale Cerave pot face spumă, iar aceste formule pot viza, de asemenea, probleme specifice ale pielii, cum ar fi uscăciunea cu adaos de acid hialuronic sau acneea cu ingrediente precum peroxidul de benzoil, care poate fi găsit în spuma CeraVe pentru acnee. Pentru cei cu pielea sensibilă, formula de loțiune ușoară pentru curățarea feței hidratante poate fi cea mai potrivită opțiune. Se potrivește tipurilor de piele normală, uscată, grasă și sensibilă.

Soluții spumante de curățare a feței

Produsele de curățare faciale pot livra diferite niveluri de spumă, de la bule ușoare până la spumă completă. Produsele de curățare cu spumă pot începe ca un gel sau o cremă, iar acestea - inclusiv demachiantul CeraVe pentru spumare facială - oferă curățare și îndepărtare a machiajului, se clătește ușor și se lasă pielea netedă și moale. Se potrivește tipurilor de piele normală, grasă și sensibilă.