Ce trebuie să îţi aminteşti când alegi o geantă elegantă

07 Octombrie 2021
Lugoj Info.ro - Ce trebuie să îţi aminteşti când alegi o geantă elegantă

Accesoriu de bază în ţinuta feminină, geanta fost întotdeauna preferata doamnelor.

Mici şi delicate, mari şi încăpătoare, acestea reprezintă un punct forte al ţinutelor, dând culoare şi un farmec aparte.

Din texturi simple sau cu un design complex, o geantă trebuie să întrunească anumite condiţii pentru a se încadra contextelor şi vestimentaţiei. Doamnele aleg să poarte geantă, indiferent de momentul de peste zi, astfel că este indicat ca geanta să fie cea potrivită. Piaţa de specialitate oferă foarte multe variante, de la genţile tip sport, comode şi foarte practice, la cele elegante, simple şi sofisticate, şi până la cele de ocazie.

Ce înseamnă o geantă elegantă

O geantă elegantă este cea care se încadrează în anumite dimensiuni şi deţine un desing special. Nu trebuie să fie neapărat mică, dar nici foarte mare. În principiu, sunt create după un tipar clasic, din piele, astfel încât să se încadreze uşor unor ţinute mai sobre. 

Geanta de mână

Geata de mână elegantă este  prevăzută cu două mânere mici. Acest model poate fi purtat zi de zi, la birou sau într-o întâlnire,  fiind o geantă practică, încăpătoare şi uşor de inclus ţinutelor. Există o varietatea de culori şi forme de genti de mână, astfel că veţi descoperi cu uşurinţă  modelul potrivit ţinutelor dumneavoastră.

Geanta de umăr 

Acest model se localizează  la mijlocul distanţei dintre şold şi torace, existând şi modele care vor ajunge până mai jos de şold.  Este un model foarte practic, permiţând liberata de mişcare. Sunt încăpătoare, uşor de purtat şi se vor potrivi ţinutelor business, casual, dar şi elegant. Sunt dipsonibile în culori şi texturi, acoperind toate tendinţele şi preferinţele în materie de accesorizare. 

Poşeta

Micile poşete pot fi incluse cu succes  în categoria genţi elegante. Sunt de dimensiuni mici şi pot cadra foarte bine cu o ţinută elegantă. Pot fi purtate pe umăr,  transversal sau pe încheietura mâinii dacă este un model prevăzut cu baretă mică. Clutch-ul este poşeta micuţă şi rigidă care va fi purtată doar la evenimentele festive, oferind un aer foarte elegant întregii ţinute. Majoritatea modelelor se poartă în mână, însă există şi variante prevăzute cu o baretuţă sau un şnur.

Cum se alege o geantă elegantă

În primul rând, se va alege o geantă de calitate. Gama oferită de Answear vă va ajuta să găsiţi varianta potrivită. Se va ţine cont de specificul activităţilor efectuate în timpul purtării genţii şi  de nevoile fiecăreia atunci când îşi achiziţionează acest produs. De asemenea, alegerea unei genţi elegante se face şi în funcţie de anotimp, cele cu o cromatică deschisă şi stridentă fiind destinate sezonului cald. Pentru anotimpul rece şi pentru ţinutele sobre se recomandă culori neutre. Geanta elegantă va trebui să cadreze momentului. Geanta purtată la birou, modelul clasic,  nu va fi aceeaşi cu cea purtată în timpul unei întâlniri romantice, context în care se permit culori şi forme îndrăzneţe. În ceea ce priveşte forma genţilor, este indicat a se alege în funcţie de statura fiecăreia. O doamnă înaltă poate opta pentru o geantă rotundă, pe când unei doamne mici de statură i se va potrivi o geantă în forme alungite.  Doamnele plinuţe ar trebui să opteze pentru genţi de dimensiuni medii, pe când cele slăbuţe  îşi pot achiziţiona şi genţi cu un format mai generos.