Cum să găsiți colțarul perfect pentru living

16 Noiembrie 2021
Lugoj Info.ro -Cum să găsiți colțarul perfect pentru living

Alegerea colțarului de living potrivit este un pas important pentru a vă face camera de zi confortabilă, primitoare și elegantă.

Fie că vă înlocuiți colțarul de living actual, fie că faceți o schimbare față de canapelele standard, sperăm că acest articol vă va fi util.

Înainte de a începe cu modul de alegere a unor colțare de living, să aruncăm o privire la motivele pentru care ar trebui să alegeți o astfel de canapea. Discutăm mai departe despre multe dintre diferitele beneficii, dar, la prima vedere, este posibil să vă decideți să achiziționați un colțar de living pentru că:

  • Un colțar de living economisește spațiu. Zona de ședere nu este separată de brațe.
  • Un colțar de living este mai sociabil. Sunt excelente pentru divertisment și pentru familiile cărora le place să se îmbrățișeze.
  • Un colțar de living se potrivește mai bine în sufrageria dvs. Soluția perfectă atunci când nu găsiți două canapele obișnuite de dimensiunea potrivită.
  • Un colțar de living este mai confortabil. Aveți loc să vă întindeți picioarele în ambele părți.

Cum să măsurați spațiul pentru un colțar de living

Una dintre cele mai frecvente întrebări legate de colțare de living este cum se măsoară - motiv pentru care articolul nu ar fi complet fără câteva sfaturi și trucuri.

Nu numai că trebuie să vă asigurați că canapeaua se va potrivi bine în camera dvs., dar trebuie să vă asigurați și că există suficient spațiu practic în jurul ei - cum ar fi pentru a deschide ușile și dulapurile, pentru a vă plimba în jurul mesei de cafea și pentru a ține canapeaua departe de orice radiatoare sau prize de curent. Măsurătorile dvs. vă vor ajuta, de asemenea, să determinați dacă aveți nevoie de un colțar de living de stânga sau dreapta.

Pentru a verifica dacă colțarul dvs. va încăpea prin ușă, consultați dimensiunile cutiei canapelei. Apoi, comparați-le cu lățimea și lungimea ușii dvs. pentru a vedea dacă aceste măsurători sunt mai mari. În caz contrar, puteți încerca să măsurați pe diagonală pentru a vedea dacă canapeaua va încăpea prin ea așa.

Nu există doar un singur tip de colțare de living, așa că, odată ce v-ați restrâns opțiunile, veți mai avea doar câteva decizii de luat. Există apoi și alte opțiuni de design pe care trebuie să le luați în considerare, cum ar fi colțarele de living cu spătar cu pernă sau colțarele de living în formă de U. Și, bineînțeles, trebuie să alegeți între un colțar de living stânga sau dreapta.

Colțare de living standard

În primul rând, există colțarul de living standard, care, de obicei, are brațe și spătare pe ambele părți. Cu toate acestea, unele colțare de living au un capăt deschis pe partea mai scurtă. Altele vin sub formă de „grupuri de colț”, cu un scăunel asortat inclus.

Colțare de living cu șezlong

Apoi, aveți populara canapea chaise, sau canapeaua în formă de L, în care partea de colț este prelungită în față de un scaun fără brațe care seamănă cu un scăunel. Acesta este adesea un design mai compact, perfect pentru spațiile în care un colțar de living ar fi prea voluminos sau ar putea obstrucționa o fereastră sau o ușă de terasă.

Colțare de living modulare

În cele din urmă, aveți colțarele de living modulare, care constau din piese individuale care pot fi demontate și rearanjate după cum este necesar. Aceste canapele pot fi achiziționate ca un întreg, sau puteți cumpăra secțiunile pe cont propriu, pentru a construi canapeaua așa cum doriți.

Am nevoie de un colțar de living de stânga sau dreapta?

Cea mai comună specificație pentru colțarele de living este că termenul stânga sau dreapta se referă la cea mai scurtă secțiune a canapelei. De exemplu, dacă vă uitați la o canapea cu șezlonguri orientată spre dreapta, capătul șezlongului va sta pe partea dreaptă, așa cum o priviți. În esență, este partea în care se află îmbinarea de colț a canapelei. Cu toate acestea, unii comercianți cu amănuntul lucrează în sens invers.

Simplificând puțin lucrurile, unele colțare de living nu au o parte mai lungă și o parte mai scurtă, în schimb, acestea sunt echilibrate în mod egal. Acestea pot fi numite colțare de living pătrate, sau fac referire la numărul de locuri care încap pe ele.