5 motive pentru care ceea ce porti la sala chiar conteaza

19 Noiembrie 2021
Lugoj Info.ro -5 motive pentru care ceea ce porti la sala chiar conteaza

Când vine vorba de hainele în care să te antrenezi, oferi prioritate modei sau confortului?

Mulți dintre noi ne situăm undeva la mijloc. Poate că ne lăudăm cu o pereche de colanți de compresie, concepuți pentru a elimina transpirația și a ajuta la recuperare, dar pe deasupra purtăm un tricou vechi, supradimensionat din bumbac sau treninguri din adolescență. Așadar, contează cu adevărat ce porți în sala de sport? Ei bine, cercetările spun că da, dezvăluind o corelație directă între ceea ce purtăm și modul în care performăm, precum și nivelurile noastre de motivație și chiar probabilitatea de accidentare.

Pentru a explica mai multe, Nick Harris, un expert de top în domeniul performanței umane care a creat HPE Activewear, împărtășește sfaturile sale de specialist cu privire la modul în care ceea ce purtăm pentru a face exerciții fizice poate avea un impact asupra antrenamentului nostru:

1. Poate preveni accidentările

„Să porți îmbrăcăminte adecvată este crucial atunci când ești pasionat de exerciții fizice. Multe leziuni sportive apar din cauza lipsei unui echipament adecvat, inclusiv a hainelor. Indiferent de activitatea pe care o practici, ar trebui să optezi pentru îmbrăcămintea corespunzătoare sportului respectiv, căutând ceva care să ofere o protecție amplă împotriva impactului, a efortului sau a supraîncălzirii. Te sfătuiesc să investești în îmbrăcăminte de compresie de bună calitate. Acest tip de echipament crește circulația și fluxul sanguin către inimă, livrând oxigenul atât de necesar mușchilor care lucrează, reducând oboseala și durerile prin gestionarea acumulării de acid lactic, ajutând la îmbunătățirea puterii, rezistenței și recuperării.”

2. Nu te vei simți restricționat

„Materialele ușoare și îmbrăcămintea activă bine concepută, de la treninguri la colanți, ar trebui să se simtă ca o a doua piele, asigurându-te că nu te simți restricționat în timp ce te antrenezi. Exercițiile fizice într-un confort total îți vor permite să te concentrezi exclusiv asupra sarcinii pe care o ai de îndeplinit și să te antrenezi cât mai bine. Alegerea unor treninguri sau haine care să permită o gamă completă de mișcări este incredibil de importantă, așa că, atunci când alegi haine de fitness, acordă o atenție deosebită designului și croielii, optând pentru un echipament fără cusături care nu îți va irita pielea.”

3. Reglează și controlează temperatura corpului

„O sesiune intensă la sala de sport te va face să fii recunoscător că nu ai purtat acel top vechi sau treninguri din bumbac, deoarece bumbacul absoarbe ușor transpirația și reține umezeala, lăsându-te să te simți umed și greu. Ar trebui să optezi pentru țesături ușoare, respirabile și care absorb transpirația, care vor îndepărta umezeala de pe corp, lăsându-te să te simți uscată și confortabilă. Țesăturile inteligente vor ajuta, de asemenea, la reglarea și menținerea temperaturii corpului pentru a te asigura că poți performa la maxim, în cel mai mare confort.”

4. Poate îmbunătăți performanța

„Ai auzit, fără îndoială, expresia „îmbracă-te pentru succes”, iar acest lucru se poate aplica și la ceea ce porți în sala de sport. Țesăturile inteligente, de înaltă calitate, lucrează cu corpul pentru a accelera performanța, rezistând la rigorile antrenamentelor intense pentru a te menține la cea mai bună performanță. Când vine vorba de îmbunătățirea performanței, confortul este din nou cheia. Ar trebui să optezi pentru îmbrăcăminte de fitness care este cu adevărat concepută pentru activitatea pe care o alegi. Dacă este posibil să transpiri, caută țesături care să absoarbă transpirația, care îndepărtează umezeala de corp, pentru a menține o senzație de prospețime.”

5. Poate stimula încrederea în sine

„Îmbrăcămintea poate fi o sursă de putere în viața de zi cu zi și când vine vorba de antrenament, contribuind la nivelul nostru de încredere și la creșterea stimei de sine. Într-adevăr, există chiar și un fenomen psihologic numit „enclothed cognition”, care sugerează că îmbrăcămintea pe care o poartă o persoană poate declanșa schimbări mentale care îi afectează pozitiv performanța și nivelul de încredere. În termenii cei mai simpli, atunci când arăți bine, te simți mai încrezător, așa că investiția într-un echipament de sală care te face să te simți în largul tău te poate ajuta să te simți mai bine în sala de sport și să îți depășești cu adevărat noi limite.”