Beneficiile Aparatelor de Vibromasaj: Revoluţionează-ţi Antrenamentul

24 Noiembrie 2021
Lugoj Info.ro -Beneficiile Aparatelor de Vibromasaj: Revoluţionează-ţi Antrenamentul

Vibromasajul nu este similar cu un masaj obișnuit.

Terapia prin vibrații utilizează vibrațiile blânde şi ritmice pentru bunăstarea fizică și emoțională şi se foloseşte pentru tratarea durerii, reducerea stresului şi îmbunătățirea circulației. Vibromasajul presupune aplicarea automată a tehnicilor de masaj asupra structurii musculare și a țesuturilor moi ale corpului.

Vom discuta în continuare despre modul de funcţionare a unui aparat fitness de vibromasaj şi despre beneficiile pe care acesta le are.

Cum funcționează un aparat de vibromasaj?

Dispozitivele vibratoare funcționează prin contactul cu pielea pe care o fac să vibreze la frecvențe înalte (de obicei între 100-400 Hz). Acest lucru stimulează terminațiile nervoase din piele care trimit semnale către diferite părți ale creierului și are o serie de efecte pozitive asupra sănătăţii. Reducerea tensiunii musculare, ameliorarea durerii și îmbunătățirea calităţii somnului sunt doar câteva dintre rezultatele şi beneficiile aparatului de vibromasaj.

De ce ar trebui să foloseşti un aparat fitness cu vibromasaj?

Aceste aparate sunt concepute pentru a te ajuta să te relaxezi. Ele folosesc diferite forme de terapie prin vibrații pentru a ameliora tensiunea musculară şi a stimula circulația. Terapia prin vibrații este una dintre cele mai populare în rândul profesioniştilor din domeniul sănătății.

Placa de Vibromasaj Beneficii

Vom vedea în continuare care sunt beneficiile vibromasajului asupra stării de sănătate:

 • Îmbunătăţeşte circulația sângelui - Unul dintre beneficiile utilizării unui aparat de masaj cu vibrații este că îmbunătățește circulația sângelui. Vibrația stimulează țesuturile și mușchii pentru a produce mai mult flux sanguin, ceea ce poate ajuta la stimularea circulației în întregul corp. Ca urmare se obţine o reducere a inflamațiilor şi a durerilor. 

 

 • Îmbunătăţeşte tonusul muscular - Plăcile de vibrații ajută la tonifierea mușchilor, la îmbunătățirea circulației sângelui și la reducerea durerii. De la sportivi profesioniști la cei care se recuperează după leziuni, plăcile de vibrații s-au dovedit a fi un instrument cheie pentru revenirea în formă. 

 

 • Îmbunătăţeşte activitatea sistemului endocrin - Plăcile cu vibrații sunt o modalitate modernă şi eficientă de îmbunătățire a sănătății sistemului endocrin. Prin amplificarea vibrațiilor naturale care apar în timpul efortului se stimulează circulația sângelui și regenerarea celulară. 

 

 • Creşte densitatea osoasă - Plăcile de vibrații sunt dispozitive care vibrează până la 30-40 de ori pe secundă, provocând contractarea și relaxarea mușchilor utilizatorului, ceea ce duce la îmbunătăţirea densităţii osoase și la ameliorarea simptomelor artritei. 

 

 • Reduce celulita - Cu toții ne dorim să scăpăm de celulită, dar este greu să dedici suficient timp exercițiilor fizice. Dispozitivele fitness cu vibromasaj sunt o soluție excelentă pentru persoanele care îşi doresc un aparat de masaj anticelulitic prin care să reducă celulita fără a fi nevoie să facă exerciţii fizice intense. 

 

 • Ameliorează durerile - Plăcile cu vibrații sunt o formă de reabilitare pentru cei care suferă de dureri cronice. Aceste aparate folosesc vibrații pentru a imita efectele benefice ale mersului, ceea ce ajută la atenuarea durerii și disconfortului asociate cu artrită și alte afecțiuni. 

 

 • Elimină stresul - Cortizolul este hormonul de stres eliberat de glanda suprarenală ca răspuns la stres, dar poate fi produs și de alți factori, cum ar fi exercițiile fizice intense. Un nivel înalt de cortizol este cel care te face să te simţi supărat şi frustrat şi duce la probleme de odihnă şi insomnie.
  Generatorului de vibraţii al aparatului de vibromasaj generează o senzaţie plăcută care sporeşte producţia de hormoni şi ţine sub control nivelul de cortizol. Prin activarea producţiei de endorfine şi serotonină, hormoni sunt eliberați în mod natural şi te vei simţi mai fericit.
 • Te ajută să slăbeşti - Masajul cu vibrații profunde te ajută să pierzi în greutate și să arzi mai multe calorii în mai puțin timp. Vibrațiile generate de aparat sunt foarte profunde și pot ajunge la țesuturile musculare pe care nu le pot face tratamentele de masaj obișnuite, ajutându-te să reduci depozitele de grăsime din organism. 

 

 • Îmbunătăţesc echilibrul şi flexibilitatea - Pentru a te menține în echilibru pe placa de masaj creierul tău trebuie să depună mai mult efort. Muşchii spatelui şi ai abdomenului vor lucra mai intens ceea ce va duce la o flexibilitate mai bună, precum şi la reducerea durerilor cronice.

 

 • Recuperare mai rapidă după antrenamente - Acidul lactic care rezultă în urma antrenamentelor cu intensitate ridicată provoacă oboseală și durere musculară. Masajul profund realizat de aparatul fitness cu vibraţii măreşte fluxul sanguin și elimină mai rapid acidul lactic din mușchi ceea ce va duce la o recuperare accelerată a energiei.

 

Cele mai populare aparate fitness de vibromasaj

 • Aparatul de vibromasaj PROGRESSIVE UltraFit - Este recomandat tuturor celor care doresc o experiență profesională de masaj în confortul și intimitatea casei lor. Este un dispozitiv elegant și extrem de portabil, perfect pentru utilizare acasă sau la birou. 

 

 • Aparatul de vibromasaj HMS MA1001 - Datorită celor 6 programe de vibromasaj şi a centurii cu role anticelulitice, te ajuta să reduci celulita de pe abdomen, talie, şolduri şi coapse.

 

Concluzie

Plăcile de vibrații sunt folosite pentru îmbunătățirea sănătăţii. Acestea pot creşte densitatea osoasă, pot scădea tensiunea arterială și multe altele. Aceste beneficii demonstrează de ce plăcile de vibrații sunt o investiție excelentă pentru o persoană care caută să-și îmbunătăţească sănătatea, scăzând în același timp riscul unor boli.